Финландският президент заяви, че се надява Финландия и Швеция да

...
Финландският президент заяви, че се надява Финландия и Швеция да
Коментари Харесай

Финландският президент даде знак за НАТО, какво иска от САЩ

Финландският президент съобщи, че се надява Финландия и Швеция да бъдат признати в НАТО до юли, и загатна, че желае Съединените щати да окажат напън върху Турция, с цел да утвърди кандидатурите им за участие, съобщи Асошиейтед прес.

Ако въпросът се проточи, целият развой на приемане на нови членове във военния съюз ще бъде подложен под въпрос, съобщи президентът Саули Нинистьо.
-->
" Ако това не се случи до срещата във Вилнюс, за какво да се случи по-късно? ", сподели той.

Литва ще бъде хазаин на срещата на върха на НАТО, която ще се организира на 11 и 12 юли в столицата на балтийската република.

За приемането на нови членове в НАТО се изисква единомислещо утвърждение от актуалните членове. Турция и Унгария са единствените страни от 30-членния боен съюз, които не са одобрили публично присъединението на Швеция и Финландия. Докато Унгария даде обещание да направи това през февруари, Турция не е изразила подготвеност да ратифицира присъединението на двете страни в скоро време.

Финландският президент акцентира, че окончателното решение на Турция зависи от президента Реджеп Тайип Ердоган.

" Смятам, че никога той няма да разреши да бъде повлиян от какъвто и да е било публичен напън ", съобщи Нинистьо, представен от Българска телеграфна агенция. " Но в случай че нещо произлезе на двустранните договаряния сред Съединени американски щати и Турция, това може да окаже въздействие ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР