Финландската консервативна Национална коалиция, победила на парламентарните избори през април,

...
Финландската консервативна Национална коалиция, победила на парламентарните избори през април,
Коментари Харесай

Финландските десни партии се договориха да формират правителство

Финландската консервативна Национална коалиция, победила на парламентарните избори през април, реализира съглашение за сформиране на държавно управление на болшинството с евроскептичната, антиимиграционна партия " Финландците " и две по-малки обединения, сподели нейният водач Петери Орпо нощес, предоха Ройтерс и Франс прес.
 
" Всички проблеми са решени и документите са подготвени ", сподели Орпо – фискален реакционер, който е напът да стане идващият министър-председател на Финландия. След като съумя да притегли Националната коалиция, националистите " Финландци ", Шведската национална партия и Християндемократическата партия на Финландия към обща платформа, Орпо измества  финландската политика надясно и изпраща лявата министър-председателка Сана Марин в съпротива.
 
По време на договарянията, траяли 11 седмици, за това по какъв начин да се ръководи Финландия през идващите четири години, " Финландците " и Шведската национална партия се бориха да реализират единодушие по отношение на имиграцията, климатичната политика и финансите, само че в последна сметка реализираха компромис.
 
Очаква се държавното управление на Орпо да ограничи фискалния недостиг посредством понижаване на компенсациите за безработица и обществените помощи и посредством стягане позволява на имигранти и разхлабване на екологичните задължения. Всяка секторна политика обаче беше предмет на тежки договаряния, само че за момента не е ясно какъв брой мощна ще бъде всяка от признатите ограничения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР