Финландската армия повиши бойната готовност на армията си във връзка

...
Финландската армия повиши бойната готовност на армията си във връзка
Коментари Харесай

Финландската армия е в повишена бойна готовност

Финландската войска увеличи бойната подготвеност на армията си във връзка със обстановката в Украйна. Това заяви Министерството на защитата на страната, представено от БГНЕС, съобщи БНР.

„ Нивото на подготвеност на въоръжените сили е нараснало на В. Системата от равнища на подготвеност е предопределена да пази активността на персоналния състав. Целта е да подсигуряват способността на силите за защита да извършват задачата си при всевъзможни условия “, се споделя в известието.

Скалата за равнище на подготвеност се състои от четири точки от A до D, където A е най-ниското, а D е най-високото, в този момент равнището на подготвеност е B. Скалата беше въведена през 2017 година във Финландия и е сравнима с сходна канара на НАТО.

Председателят на парламентарната комисия по защита на страната - Илка Канерва, уточни, че повода за повишението на степента на подготвеност е напрегнатата обстановка в Украйна. Според финландския министър на защитата Анти Кайконен ескалацията на обстановката в Украйна може да има последици за Балтийско море и Финландия, написа вестник Helsingin Sanomat.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР