Финландия внедрява следобедния сън на работното място. Профсъюзите в страната

...
Финландия внедрява следобедния сън на работното място. Профсъюзите в страната
Коментари Харесай

Във Финландия ще предлагат следобеден сън на работното място

Финландия внедрява следобедния сън на работното място. Профсъюзите в страната са стигнали до извода, че сънят в средата на работния ден се отразява ползотворно освен на продуктивността на чиновниците, само че и на финансовото благоденствие на компаниите.
До извода за изгодите от дневния сън от 30 до 60 мин, според от политиката на съответната компания, профсъюзите стигат след допитване до чиновници от разнообразни компании. В него доста работещи споделят за умората си на работното място и за физически дискомфорт, като болки в гърба и ставите при седяща работа, споделя Дарик.
Служителите споделят също, че желаят да си тръгнат оптимално бързо след края на работния ден. Така се стига до въвеждането на новата концепция - да се спи на работното място и работодателят да ти заплаща за това. Към момента тази процедура се ползва единствено в столицата Хелзинки, само че става все по -модерна. Според медиите във Финландия напълно скоро обедният сън на работното място ще се популяризира и измежду компании в други градове.
Според профсъюзите сънят в средата на работния ден въздейства ползотворно освен на продуктивността на чиновниците, само че и на финансовото благоденствие на компаниите. Някои компании даже наемат експерти, които водят спокоен корпоративен час, помагайки на хората да се провиснал и да научат повече за медитацията.
„ Да успееш да се отпуснеш доста постоянно е мъчно, само че под управлението на преподавател, това става доста по- постижимо, даже в средата на деня. Инструкторът прави по-лесна стъпката към тази умствена пауза “, споделя Тина Вайния от центъра Sofia Future Farm, организиращ такива занятия.
Макар и към момента в начален стадий, резултатите от новата процедура в работата на компаниите във финландската столица демонстрират, че сънят, който доста хора асоциират с мързел, покачва продуктивността на работещите, а това е преференциално за всяка компания шеф.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР