Финландия спира железопътната си връзка с Русия. Националният оператор преустановява

...
Финландия спира железопътната си връзка с Русия. Националният оператор преустановява
Коментари Харесай

Финландия спира железопътната си връзка с Русия

Финландия стопира железопътната си връзка с Русия. Националният оператор прекратява връзките сред Хелзинки и Санкт Петербург от понеделник, с което затваря един от последните направления на публичния превоз до Европейския съюз за руснаците, оповестява " Ройтерс ".

Предвид глобите против Русия страната предизвести оператора VR, че към този момент не е подходящо да извършва услугата до Санкт Петербург, известна като " Allegro ", заяви ръководителят на пътническия трафик, Топи Симола, и добави, че за момента придвижването се стопира.

Влаковете от Русия до столицата Хелзинки са цялостни с руснаци от началото на нашествието в Украйна, която Русия назовава " специфична интервенция ", откакто затварянето на въздушното пространство прекъсна полетите сред Русия и Европейския съюз.

Границата сред Финландия и Русия обаче остава отворена за прекосяване с персонални коли.

Министърът на Финландия, отговарящ за държавните холдинги - Тити Тупурайнен, изясни, че една от аргументите за поддържане на влаковите услуги до момента е да се разреши на финландците, живеещи в Русия, да се върнат във Финландия.

Сега е явно, че обстановката се е трансформирала за " Allegro " (влаковете) и продължаването на придвижването им към този момент не е подходящо от позиция на държавния притежател, съобщи тя.

Европейски Съюз към този момент забрани на съветски самолети и самолетни компании да навлизат във въздушното му пространство поради нахлуването на съветския президент, Владимир Путин в Украйна.

В отговор Русия затвори небето си за самолети на Европейски Съюз и Англия.

Впоследствие стана ясно, че руснаците употребяват малка врата, известна като " сръбската задна врата ", с цел да летят до Европа, заобикаляйки възбраната на Европейски Съюз за полети до и от Русия, съобщи news.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР