Финландия промени условията за влизане в страната за български граждани,

...
Финландия промени условията за влизане в страната за български граждани,
Коментари Харесай

Финландия налага карантина за българи

Финландия промени изискванията за влизане в страната за български жители, оповестиха от Министерство на външните работи.

По време на граничните инспекции чиновниците ще изискват по преценка показване на нужни документи. Допуснатите във Финландия български жители ще бъдат поставяни под целесъобразна 14-дневна карантина.

От 19 септември българите ще бъдат допускани във Финландия единствено в особено изброените случаи:
влизане във Финландия на жители на страни от Европейски Съюз и Шенген, пребиваващи във Финландия и членовете на техните семейства; пренос през Финландия; пътешестване, обвързвано с работа, командировка или обучение; посещаване на близки родственици или сътрудник на фамилни начала; дипломати, чиновници на интернационалните организации, военнослужещи и филантропични служащи при осъществяване на техните отговорности, държавни представители; лица, които се нуждаят от интернационална протекция или пътуват по други филантропични аргументи, друга нужна и обоснована причина (напр. представители на задгранични медии, споразумяване на благосъстоятелност в страната).
При потребност българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Хелзинки, в работно време на телефони: (+358 9) 458 4055, (+358 9) 458 4035, а в извънработно време на: (+358) 44 055 0547.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": (+359 2) 948 24 04; (+359 2) 971 38 56 или на имейл [email protected].

Министерство на външните работи предлага на българските жители при пътувания в чужбина да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за... " на следния адрес:.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР