Финландия преустанови употребата на ваксината COVID-19 на американската фармацевтична компания

...
Финландия преустанови употребата на ваксината COVID-19 на американската фармацевтична компания
Коментари Харесай

Финландия се присъедини към Швеция и Дания в ограничаването на COVID-19 ваксината на Moderna

Финландия прекрати използването на имунизацията COVID-19 на американската фармацевтична компания Moderna за по-млади мъже поради известия за необичаен сърдечно-съдов непряк резултат, като се причисли към Швеция и Дания в ограничението на нейната приложимост, осведоми " Ройтерс ".

Мика Салминен, шеф на финландския здравен институт, съобщи, че вместо това Финландия ще дава имунизацията на Pfizer на мъже, родени през 1991 година и по-късно. Финландия предлага ваксини на хора на 12 и повече години.

" Скандинавско изследване, включващо Финландия, Швеция, Норвегия и Дания, откри, че мъжете под 30-годишна възраст, които са получили имунизацията Moderna, са имали малко по-висок риск от развиване на миокардит от други ", сподели той.

Шведски и датски здравни чиновници оповестиха в сряда, че ще преустановят използването на имунизацията Moderna за всички млади възрастни и деца, базирайки се на същото непубликувано изследване.

Норвежките здравни чиновници повториха в сряда, че предлагат на мъжете под 30 години да изберат имунизацията на Pfizer.

Финландският институт съобщи, че скандинавското изследване ще бъде оповестено в границите на няколко седмици и предварителните данни са изпратени до Европейската организация по медикаментите (EMA) за по -нататъшна оценка.

Комитетът по сигурност на ЕМА заключи през юли, че такива възпалителни сърдечни положения могат да зародят в доста редки случаи след имунизация със Spikevax или Pbizer/BioNTech Comirnaty, по -често при по -млади мъже след втората доза.

Регулаторите в Съединените щати, Европейски Съюз и Световната здравна организация обаче подчертаха, че изгодите от фотоси, основани на технологията на иРНК, употребявани от Moderna и Pfizer-BioNTech за попречване на COVID-19, не престават да надвишават рисковете.

Говорител на Moderna съобщи късно в сряда, че е осведомен с решенията на шведските и датските регулатори.

" Това нормално са леки случаи и индивидите са склонни да се възвръщат в границите на малко време след общоприетоо лекуване и отмора. Рискът от миокардит се усилва доста при тези, които са инфектирани с COVID-19, а имунизацията е най-хубавият метод да се предпазите от това. "

Италианският министър на опазването на здравето Роберто Сперанца съобщи пред кореспонденти, че Италия не възнамерява да прекрати имунизацията Moderna и сподели, че европейските страни би трябвало да работят по -тясно дружно за по -добра съгласуваност.

" Трябва да се доверим на интернационалните управляващи, като се стартира от EMA, която е нашата референтна организация и изрази доста ясни преценки по въпроса ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР