Финландия препоръчва отмяна на публичните събирания на повече от 500

...
Финландия препоръчва отмяна на публичните събирания на повече от 500
Коментари Харесай

Финландия се готви една трета от населението ѝ да се зарази с коронавируса

Финландия предлага анулация на обществените събирания на повече от 500 души до края на май поради разпространяващата се болест от новия ковид. Това разгласи министър председателят Сана Марин, до момента в който държавното управление се приготвя за опцията една трета от финландците да се разболеят , оповестява " Ройтерс ".

Съгласно финландското законодателство, акцентира Марин, държавното управление не е в положение да забрани всички обществени събирания , в случай че не бъдат задействани изключителни пълномощия, което значи, че локалните управляващи могат да трансформират осъществяването на рекомендацията.
 Меркел чака до 58 милиона заболели от ковид в Германия Обновена
Меркел чака до 58 милиона заболели от ковид в Германия

Смъртността от вируса в мощна здравна система, каквато е в Германия, е 0,1% - 0,7%

Обявлението беше направено, откакто записаните инфектирани в страната скочиха с 50 души единствено в днешния ден, с което общият брой на инфектираните става 109 души , прецизираха от Финландския институт за здраве и благополучие и откакто външното министерство предложи на жителите да заобикалят пътуванията по света все още.

Марин сподели, че държавното управление е провело среща с всички парламентарни групи, с цел да обсъдят събитията за активиране на изключителното законодателство, при положение, че стане належащо да се постановат спомагателни ограничавания като блокиране на области, затваряне на учебни заведения и университети или възбрана на въздушния и фериботния трафик .
 СЗО: Коронавирусът е пандемия, която може да се управлява
СЗО: Коронавирусът е пандемия, която може да се управлява

Той изрази надълбоко безпокойствие от това, че някои страни не реагират на тази опасност с нужното равнище

" По време на първата вълна към 35% от финландците могат да се разболеят и ние сме готови за това ", посочи министърът на обществените грижи и опазването на здравето Айно-Кайса Пеконен.

Правителството също по този начин предложи на всички хора, които се връщат от епидемиологични региони, да си останат у дома в продължение на 14 дни, с цел да се избегне разпространяването на инфекцията на работните места.

Правителството разгласи, че Финландия ще отпусне 5 млн. евро на интернационалните организации, които създават ваксина против ковид.
 В Чехия оповестиха изключително състояние поради ковид
В Чехия оповестиха изключително състояние поради ковид

Норвегия и Литва затварят детските ясли, учебните заведения и университетите

По-рано през днешния ден здравните управляващи оповестиха, че сърдечен хирург, който се е завърнал от посещаване в Австрия, е бил тестван позитивно за ковид, като той е изложил на вируса 28 чиновници, в това число още 15 лекари или почти половината от сърдечните хирурзи на финландската столица и ги е изпратил под домашна карантина като защитна мярка.

Освен здравния личен състав четирима пациенти и двама техни родственици също са били изложени на вируса.

Препоръката на държавното управление за анулация на обществени събития беше последвана незабавно от анулация на спортни събития, в това число финландското баскетболно състезание на всички нива.
 Драстичен скок на смъртните случаи от ковид в Испания
Драстичен скок на смъртните случаи от ковид в Испания

Жертвите към този момент са 84
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР