Финландия отваря от днес границите си за туристи от 17

...
Финландия отваря от днес границите си за туристи от 17
Коментари Харесай

Финландия отваря границите си за туристи от 17 европейски държави, България не е сред тях

Финландия отваря от през днешния ден границите си за туристи от 17 европейски страни с ниско ниво на заразяване с новия ковид, съобщи Франс прес. Отпадат наложените по границите ограничения за страни, в които нивото на заразяване през последните 14 дни е под осем души на 100 000 поданици, съобщи в официално съобщение държавното управление.

Разрешават се и служебните командировки и други пътувания по основателни аргументи сред Финландия и Алжир, Австралия, Япония, Нова Зеландия, Тунис и Китай. В разрешителния лист влизат Нидерландия, Белгия, Италия, Австрия, Гърция, Малта, Германия, Словакия, Словения, Унгария, Лихтенщайн, Швейцария, Кипър, Ирландия, Андора, Сан Марино и Ватикана.

За редица страни, в това число България, граничните ограничавания са удължени до 11 август. В тази група са също по този начин Швеция, Испания, Португалия, Полша, Франция, Чехия, Англия и други. След две седмици финландските управляващи ще създадат нова оценка на обстановката, с цел да преценяват дали да прибавят още страни или да извадят някои от листата, осведоми Българска телеграфна агенция.

77 новозаразени с COVID-19 у нас, един човек загуби борбата с вируса

На 15 юни Финландия към този момент отвори границите си за балтийските страни и множеството северни страни (Дания, Норвегия, Исландия) като се изключи Швеция, където нивото на заразяване продължава да е над междинното за региона. Седмица по-късно управляващите оповестиха, че от юли подвигат рестриктивните мерки за туристите от още 12 европейски страни, считани за "сигурни " - лист, който по-късно бе преразгледан и към този момент не включва Хърватия.

От през днешния ден във Финландия отпадат също по този начин множеството рестрикции, наложени на питейните заведения и заведенията за хранене, които работеха с стеснен потенциал и променено работно време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР