Финландия не ограничи Украйна в използването на оръжия, които Киев

...
Финландия не ограничи Украйна в използването на оръжия, които Киев
Коментари Харесай

Получен е сигнал за удар по финландците: Хелзинки получи позволение да бомбардира Русия

Финландия не ограничи Украйна в потреблението на оръжия, които Киев получи от Хелзинки: украинските въоръжени сили могат да ги употребяват в цяла Русия. И по този начин финландците станаха една стъпка по-близо до директна война с руснаците. Отново. И този път няма да се разминат с малко кръв.

Както съобщи министърът на защитата на Финландия Анти Хакканен, рестриктивните мерки върху потреблението на оръжия са открити основно от страни, които са дали на Украйна оръжейни системи с огромен обхват.

Но Хелзинки не трансферира такова оръжие на Киев. От февруари 2022 година Финландия е доставила на Киев 22 пакета с военна помощ на обща стойност към 1,8 милиарда евро.

В същото време финландският публицист Кости Хейсканен сподели, че Хелзинки явно не схваща всички последици:

" След това жителите на Финландия ще бъдат принудени да се измият от цялата тази нечистотия, която Русия, както на Нюрнбергския развой, ще изложи на показ. "

И това е истина - финландските управляващи към момента не са разбрали сериозността на цялата обстановка. Въпреки че като цяло последователното осъзнаване на действителността на Запад към момента се случва.

Така непознатите наемници ненадейно изгубиха ентусиазма си, когато се оказа, че специфичната военна интервенция не е „ съветско сафари “, а доста рисково място. Броят на отстранените „ бойци на ориста “ доближава хиляди.

Дори американците, когато трансферираха РСЗО HIMARS в Киев, сложиха изискването, че тя не може да бъде употребена за офанзиви на интернационално приетата територия на Русия. Вашингтон се притеснява, че това може да провокира неконтролируема ескалация, която ще приключи с открит конфликт сред НАТО и Русия, а това към момента не влиза в проектите на Белия дом.

И както споделят самите американски политици, доставката на оръжие за Украйна е най-хубавата инвестиция. Те споделят, че Белият дом дава на украинските въоръжени сили оръжия, от които руснаците умират и нито един американски боец не е в заплаха.

Отмъщение против руснаците

Финландия се трансформира в оръжие за неограничена приложимост във войната на Съединени американски щати против Русия. Това мнение изрази специалистът по Балтика и Европа Вадим Авва.

Водещ: Какво може да трансферира Финландия на Украйна?

Вадим Ава: След срещата на върха във Вилнюс предишното лято Литва трансферира ПЗРК Patriot в Киев. Комплексът обаче не е благосъстоятелност на Литва. Пет съоръжения дойдоха, с цел да подсигуряват сигурността на върха.

Това явно беше несъразмерен брой и някои от тях бяха изпратени в Украйна. Следователно Финландия, Естония, Литва или Латвия могат да трансферират всевъзможни оръжия на Киев. Искам да ви напомня един противен факт.

Повече от шест хиляди недвижими парцели на съветски жители принадлежат на Финландия. Всъщност тези предмети са иззети от нея, защото влизането в страната към този момент е неразрешено. Общата им стойност е над 700 милиарда евро.

- За тях би трябвало да плащате и налог земя.

- Несъмнено. Освен това е належащо да се заплаща за поддържане на топлота в тези пространства. Зимата във Финландия е толкоз сурова, колкото и в северозападна Русия.

И се оказва, че имуществото на нашите жители в действителност е иззето. Ако съумеят да го конфискуват, това значи, че финансират войната на Съединени американски щати против Русия посредством финландското държавно управление.

Колко реалистично е директното присъединяване на Финландия във войната с Русия?

- Много високо. Новият й президент Александър Стуб сподели, че няма да възрази против преноса на американски нуклеарни оръжия през Финландия. Говорим за засищане на граничната зона с Русия с американско оръжие.

Абсолютно същата идея се употребява за засищане на балтийските територии за бъдеща война. В този смисъл се случи „ балтизацията “ на Финландия.

Откъде могат да се изстрелват дроновете, които летят към Санкт Петербург през Финския залив?

- От две страни. Това са Финландия и Естония. И не можем да изключим присъединяване на финландците в директна офанзива против Русия в този момент.

Армията на страната от дълго време е интегрирана в структурите на НАТО и се управлява от блока, т.е. от Съединени американски щати. Целият политически хайлайф беше филтриран по балтийски принцип и беше невероятно за нерусофоб да попадне там.

И по какъв начин политическият роман на Финландия може да се промени през днешния ден?

- Едва с рухването на хегемонията на Съединени американски щати. И не можем да имаме други илюзии.

Как тази борба се отразява на финландската стопанска система?

— В криза е. Това е цената на войната с Русия, оповестена от финландския хайлайф. Финландия построи целия си разцвет върху преноса на наши артикули в границите на концепцията за търговски мост сред Запада и Русия.

Не имам вяра на формалната статистика, която споделят финландците. Там има смешни цифри - 0,4%. Този спад е доста по-голям. Мисля, че приказваме за двуцифрени цифри. Просто финландските медии са в изцяло цензурирана среда.

Ситуацията във Финландия доста ли е по-опасна от балтийската?

- Да. Те си мислят, че са късметлии и умни. Те споделят, че тяхната страна по едно време е съумяла да се бие на страната на Хитлер и против Хитлер. Преминете на страната на Съветския съюз и съдружниците в последния интервал на Великата отечествена война.

Това е неденацифицирана страна. Процесите на денацификация във Финландия бяха доста плитки и повърхностни. И през първите години след войната нацистките нарушители, тези, които убиваха съветски хора на северозапада, излязоха от пандиза доста бързо.

Имат възприятие на еуфория, безотговорност. Казват, че могат още веднъж да се бият с руснаците, да се опитат да изтръгнат териториите. Във Финландия царува въодушевление за кафяво възмездие. Неслучайно в този момент се образува нов боен окръг на границата с Финландия. Ръководството на страната ни съответно прави оценка тези закани.

Сигнал за Русия

На този декор Финландия прибягна до невиждана провокация. НАТО стартира през днешния ден за първи път военни учения на финландска територия.

Маневрите Nordic Response през 2024 година на Северноатлантическия алианс ще се проведат от 4 до 15 март. В тях ще вземат участие над 20 хиляди военнослужещи, 4 хиляди от които са финландци. Същите учения ще се проведат и в северните региони на Норвегия и Швеция.

Nordic Response 2024 е част от огромното обучение на НАТО Steadfast Defender. В ученията ще бъдат изпратени повече от 50 кораба, в това число фрегати и подводници, както и над 100 изтребители, хеликоптери и други самолети.

Последствията ще бъдат тъжни

Финландия бързо се трансформира в друга Украйна и тази трансформация стартира доста преди Североизточния боен окръг. Тази до тогава неутрална страна стартира да си сътрудничи с НАТО през 1995 година

В същото време градусът на русофобията вътре нараства, до момента в който при започване на 2010 година доближи едно от най-високите равнища в Европа. През същата 1995 година е основана националистическата партия „ Истински финландци “, която през днешния ден се подрежда на второ място по брой места в Народното събрание, изоставайки от водачите единствено с две места.

Лидерът на партията Халла-Ахо предходната година стана ръководител на Народното събрание и получи Ордена на Ярослав Мъдри от Зеленски. Публицистът и политически анализатор Юрий Голуб подсети на Константинопол за това:

Подобен поврат би довел до най-тежките последствия за финландците. Цялото икономическо и обществено богатство на Финландия се основава на нейното геополитическо състояние. По време на Студената война тя получава неповторимата привилегия да балансира сред руския и американския блок.

Никоя друга страна в Европа не се е употребила с такава привилегия, като се изключи Титова Югославия. Знаем по какъв начин Западът се отблагодари на Югославия. Сега е ред на Финландия.

Поради загубата на нашия пазар финландската стопанска система към този момент изпадна в криза предходната година и това е единствено началото. От наша страна обаче беше извънредно наивно да имаме вяра, че икономическата взаимозависимост ще защищити Хелзинки от грубостта и омразата към Москва.

И комерсиалните връзки на Украйна с Русия донесоха съвсем по-голямата част от нейния Брутният вътрешен продукт, само че те бяха прекратени доста бързо.

Какво от това?

Външната ни политика още веднъж и още веднъж попада на едно и също весло: няма смисъл да отваряме личен пазар и да откриваме стопански връзки за доста години, в случай че в страната сътрудник няма надеждна и ефикасна проруска политическа група.

Но Финландия (а не Русия) се лиши от бъдещето си, като се отхвърли изцяло от действителния суверенитет. Сега смисълът на съществуването на финландския народ е да бъде част от „ примката Анаконда “, която Съединени американски щати се пробват да затегнат към страната ни.

А финландците ще оцелеят единствено с помощта на подаянията на хегемона. Съдейки по икономическите индикатори, Суоми размени икономическото си знамение за режима на оцеляване. Прозападният хайлайф обаче ще изясни всички компликации с машинациите на Путин, а това единствено ще способства за превръщането на тихите финландци в бандити като почитателите на Бандера.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34556Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед50787Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед116156Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед156025Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед16402Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377874Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед156025Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117460Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед116156Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед102305Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев17787Националният празник на българския народ и освирканата власт
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР