Финландия и Швеция заедно ще изразят желанието си да се

...
Финландия и Швеция заедно ще изразят желанието си да се
Коментари Харесай

Финландия и Швеция заедно ще поискат присъединяване към НАТО през май |

Финландия и Швеция дружно ще изразят желанието си да се причислят към НАТО през май, оповестиха през днешния ден финландският в. " Илталехти " и шведският " Експресен ", съобщи Ройтерс.

Въпреки усилването на съдействието с военния алианс след анексирането на Крим от Русия, и двете скандинавски страни избраха да останат отвън пакта, само че неотдавнашното навлизане на Русия в Украйна докара до внезапен поврат в отношението на двете страни към НАТО, показва организацията.

Финландия и Швеция възнамеряват техните водачи да се срещнат през седмицата, започваща на 16 май, а по-късно обществено да разгласят проектите си да аплайват за присъединение към алианса, написа " Илталехти ".

Междувременно през днешния ден във финландското пристанище Турку дойдоха три военни кораба на НАТО, с цел да упражняват с финландските военноморски сили.

Латвийският транспортен съд за разполагане на мини " Вирсаитис " и миночистачите от Естония " Сакала " и Нидерландия " Шидам " ще упражняват с два минотърсача от финландския флот. Двудневното обучение, което ще стартира на 28 април, ще приготви финландските кораби за присъединяване в силите за реагиране на НАТО
през 2022 година и ще се концентрира върху " противоминните ограничения и работата в многонационална рамка ", се споделя в изказването на финландското министерство на защитата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР