Финландия демонстрира огромен апетит за голове и размаза Норвегия със

...
Финландия демонстрира огромен апетит за голове и размаза Норвегия със
Коментари Харесай

Финландия разгроми Норвегия със 7:0, Чехия измъкна успех с дузпи над Швейцария

Финландия показва голям вкус за голове и размаза Норвегия със 7:0 (2:0, 4:0, 1:0), с цел да оглави група В на Световното състезание по хокей на лед с цялостен актив от три мача.

В другата късна среща от група А Чехия съумя да се наложи с 5:4 след дузпи над Швейцария. В същата група по-рано Словакия се върна към успехите след две провали и надделя с 4:2 Австрия.

На пързалката в Хернинг финландците нямаха никакви проблеми и поведоха още в 4:03 минута посредством Вели-Мати Савинайнен, който вкара четвъртия си гол в шампионата. Само след три минути и 10 секунди бранителят Марко Антила наказа неточност в отбраната на норвежците и удвои.

Минута след началото на втората част Теуво Теравайнен повиши на 3:0 след офанзива на Микаел Гранлунд и Мика Койвисто. Каспери Капанен наниза четвъртия гол в мача, а при числено предимство Маркус Нутивара усили задатъка на 5:0. Последните два гола в мача бяха дело на Микаел Гранлунд и Саку Маеналанен.

" Ние искахме да пресираме високо през цялото време на мача, с цел да забележим дали тази тактичност би ни донесна триумф по-нататък, изясни Гранлунд, откакто финландците имат 9 точки, водят с 1 пред Съединени американски щати и с 2 пред Канада.



Центърът Михал Репик вкара единствената дузпа за Чехия против Швейцария и по този начин оформи крайното 5:4. Швейцарците имат 6 точки, на 3 след Русия в групата, а Чехия и Словакия към този момент са с по 4.

Двата тима непрекъснато се гонеха в резултата и до първата отмора беше 1:1. Нино Нийдеррайтер откри за Кръстоносците с първия от двата си гола в мача, а Доминик Кубалик изравни в 16:21 минута.

Във втората част паднаха невероятните шест гола, като Швейцария поведе първо с 3:1, по-късно с 4:2, само че не съумя да удължи преднината си. В 34:26 минута Михал Репик изравни за 4:4, а по-късно вкара и победната дузпа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР