Финансовото състояние на БДЖ е стабилно. В момента акцентът е

...
Финансовото състояние на БДЖ е стабилно. В момента акцентът е
Коментари Харесай

Никола Василев: Финансовото състояние на БДЖ е стабилно

Финансовото положение на БДЖ е устойчиво. В момента акцентът е да се дава по-качествена услуга за пасажерите. Това съобщи на първата си конференция новият изпълнителен шеф на Холдинг БДЖ Никола Василев, който от три седмици е на този пост дружно с новия Съвет на шефовете, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Приходите на железницата са 350 млн. лв. годишно, 175 млн. лв. идват от страната като дотация. Оперативните отговорности са в размер на 100 млн. лв.. Основен заемодател е НКЖИ, към който задълженията са 30 млн. лв..

За 2018 година компанията е завършила с позитивен финансов резултат към 30 млн. лв.. За тази година проектите са финансовите резултати да се усилят с още 20 млн. лв., разясни в отговори на БГНЕС Григори Григоров, член на Съвета на шефовете.

Сред предпочитаните цели в незабавен порядък от управлението са си сложили възстановяване на вътрешната организация сред обособените звена в железницата. Ръководството регистрира, че повода за неналичието на разговор в ръководството е „ поради личностни пререкания на предходното управление “.

Компанията стремително работи по подготовката на бюджета. Транспортният министър Росен Желязков е сложил задача плановете да се изготвят доникъде на месеца.

Дългосрочните цели са с небосвод до 2024 година. За нови влакове ще се мисли след пет години. В момента се мисли за наемане на 20 локомотива, 50 вагони и мотриси. За информация през предходната година не са достигнали 271 локомотива. 717 влака са тръгнали и не са стигнали до крайната си точка.

Към момента не се мисли за закриване на нерентабилни линии, както и да се пускат рейсове вместо влакове в някои региони на страната. Няма да има и съкращения на чиновници.

Като оригиналност от БДЖ се похвалиха, че на уеб страницата към този момент ще се вижда с какво забавяне се движат влаковете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР