Финансово затрудненият университет в Западна Вирджиния се затваря, оставяйки студентите да се борят

...
Малък университет в Западна Вирджиния ще затвори след финансови затруднения,
Коментари Харесай

Малък университет в Западна Вирджиния ще затвори след финансови затруднения, оставяйки много студенти трескаво да търсят друга възможност с наближаването на началото на новата академична година.

В понеделник бордът на настоятелите в университета Alderson Broaddus, частен баптистки университет във Филипи, Западна Вирджиния, гласува да затвори училището, според изявление на директора по маркетинг и комуникации на училището, Кари Уолтърс.

„Както можете да си представите, в момента сме фокусирани върху предоставянето на точна информация на нашите студенти, преподаватели и служители относно следващите стъпки и какво могат да очакват през следващите дни и седмици“, каза Уолтърс.

Решението на борда идва, след като Комисията за политиката на висшето образование в Западна Вирджиния, ръководният орган, който контролира университетите в щата, гласува да отмени правомощията на университета Alderson Broaddus да предоставя дипломи на спешна среща в понеделник, за да се справи с „бързо влошаващото се финансово състояние“ в училището.

„Комисията предприе това действие, след като получи и потвърди информация, че финансовото състояние на университета Alderson Broaddus прави институцията неспособна да създаде стабилна, ефективна и безопасна учебна среда за своите студенти“, се казва в изявление на Комисията за политика на висшето образование.

Алдерсън Бродус е бил изправен пред финансови затруднения от години, показват данъчни декларации. През 2022 г. университетът е имал задължения за над 39 милиона долара. През 2020 г. университетът отчете нетен доход от -904 424 долара.

Решението на комисията щеше да влезе в сила от 31 декември, но щеше да забрани на Alderson Broaddus да записва нови студенти през есенния семестър на 2023 г.

Д-р Сара Армстронг Тъкър, канцлер на висшето образование на Западна Вирджиния, каза, че „основният приоритет на комисията е да помогне на студентите (на Алдерсън Бродус) да продължат образованието си възможно най-безпроблемно“.

„Работим с други колежи и университети в щата и сме благодарни, че имаме институции, които са готови да помогнат на тези студенти да се прехвърлят и да завършат дипломите си“, каза Тъкър в изявлението на комисията. „Комисията приема много сериозно ролята си в разрешаването на частни институции да работят в Западна Вирджиния. Това е роля, която Законодателният орган ни повери, за да защитаваме учениците, и точно това правим.“

Други университети предлагат подкрепа

Няколко университета в щата обявиха желанието си да помогнат на студентите от Alderson Broaddus да прехвърлят кредитите си в ново училище.

„Ще предоставим на тези студенти бързо и безплатно приоритетно кандидатстване и задълбочени оценки на преписа. Студентите, приети в (West Virginia Wesleyan College), ще получат гарантирано настаняване, стабилни възможности за финансова помощ и цялостна студентска подкрепа“, се казва в изявление на West Virginia Wesleyan College.

Държавният университет на Феърмонт каза, че са създали стипендия за подпомагане на студенти от Alderson Broaddus.

„Fairmont State създаде Battler Transfer Scholarship, стипендия за преместени студенти от Alderson Broaddus, за да подпомогне техния преход и завършване на диплома“, казаха от училището. „Всеки пристигащ първокурсник, който може да предостави копие от писмото си за прием от AB, ще бъде временно приет в щата Феърмонт.“

Университетът каза, че също така ще даде приоритет на всички кандидатури от студенти на Alderson Broaddus и ще работи с тях, за да „увеличи максимално трансфера на курсове и да ги поддържа в съответствие с техните лични планове за диплома“.

Церемония по дипломирането се провежда в университета Alderson Broaddus във Филипи, Западна Вирджиния. Училището е основано като Alderson-Broaddus College през 1932 г. class= Церемония по дипломирането се провежда в университета Alderson Broaddus във Филипи, Западна Вирджиния. Училището е основано като Alderson-Broaddus College през 1932 г. Университет Alderson Broaddus/Facebook

„Ще свърша там, където трябва да бъда“

Внезапното закриване накара някои студенти-спортисти, които бяха наети в Alderson Broaddus, да се борят да намерят следващата възможност. Мнозина са се възползвали от социалните медии, за да достигнат до набиращите персонал.

Джъстин Кеърни, изгряващ младши във футболния спринтов отбор на Алдерсън Бродус, каза пред CNN, че е разбрал за затварянето на училището от своите съотборници в Snapchat.

„Честно казано, боли, но се случват неща. Обичам Alderson Broaddus завинаги и винаги всички приятели, хубави спомени и спортни пътувания, това винаги ще има място в сърцето ми“, каза Kearney. „Беше трудно. Една минута работя в нормалния си ден, а в следващата публикувам в Twitter, че търся ново място, което да нарека дом. Все още е толкова сюрреалистично.

Джалин Куинтанила, първокурсник във футболния отбор, каза пред CNN, че отборът е трябвало да започне подготовка за есенния лагер този петък, когато треньорът потвърди новината за спирането след седмици на слухове. Той каза, че тази седмица „не беше лесно“.

„Но мисля, че всичко се случва с причина и в края на деня ще се озова там, където трябва да бъда“, каза Куинтанила.

Губернаторът на Западна Вирджиния Джим Джъстис също изрази разочарованието си от затварянето на училището.

„Мразя да чуя за Alderson Broaddus, тъй като заема специално място в град Филипи. Мислите ми са насочени към студентите, преподавателите и възпитаниците на институцията в това предизвикателно време“, каза Джъстис в туит в понеделник.

Alderson-Broaddus College е основан за първи път през 1932 г., когато два по-стари баптистки колежа по либерални изкуства се сливат, според уебсайта на университета. Училището придоби статут на университет през 2013 г., превръщайки се в университет Alderson Broaddus.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР