Финансово-икономическите и геоложките проучвания за уширение с по още една

...
Финансово-икономическите и геоложките проучвания за уширение с по още една
Коментари Харесай

Старт на проучванията за трета лента по Тракия

Финансово-икономическите и геоложките изследвания за уширение с по още една лента на автомагистрала " Тракия " сред София и Пловдив стартират скоро, увери пред Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. По думите му, планът ще бъде отчасти финансиран с помощта на въвеждането на тол системата.

Идеята са уголемение на автомагистралата се роди в средата на лятото на предходната година. Нанков заяви, че през 2017 година е имало 15% растеж на трафика по автомагистралите и главните първокласни пътища, а самата " Тракия " е най-натоварена в сектора сред столицата и Пловдив. " Само на 22 декември, предпразнично, за денонощие там са минали близо 35 000 автомобила ", сподели министърът, като акцентира, че през лятото по автомагистралата има дни и с двойно по-висок трафик.

Министър Нанков разяснява и концепцията за тунел под прохода " Петрохан ". " Тази година приключваме строителството на обходния път на Габрово и ще обявим социална поръчка за създаване на тунела под Шипка. Аз обаче съм уверен, че Стара планина би трябвало да се прекосява от минимум два тунела и най-логично е да има подобен под Петрохан. Той ще даде опция за икономическо възкръсване на Северозападна България, само че за жалост нямаме европейски средства за сходни уреди. Средствата от тол системата обаче ще дадат късмет и за реализация на този план ", уточни министърът. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР