Финансовият център Сингапур се очаква да оглави Азиатско-тихоокеанския регион като

...
Финансовият център Сингапур се очаква да оглави Азиатско-тихоокеанския регион като
Коментари Харесай

Сингапур ще стане милионерската столица на Азия до 2030 г.

Финансовият център Сингапур се чака да оглави Азиатско-тихоокеанския район като пазар с най-голям дял милионери до 2030 година, съгласно неотдавнашен отчет на английската банка HSBC, основан на 15 стопански системи в района, оповестява Bloomberg.

Банката предвижда, че милионерите ще съставляват 18.5% от популацията на града страна до 2030 година, по отношение на 7.5% през 2021 година Австралия, която беше на второ място през 2021 година с 8% милионери, ще падне на второ място с 12.5% до края на десетилетието, следвана от Хонконг с 11.1%. Като прибавим и Тайван, четирите азиатски пазара ще надминат Съединени американски щати с 9% милионерско популацията.
Извличане на милиони от парцели
До 2030 година броят на милионерите в континентален Китай ще доближи 50 млн., до момента в който този в Индия ще надвиши 6 млн., което се равнява надлежно на към 4%. Други пазари, които ще изпитат бърз напредък, включват Виетнам и Филипините, където броят на възрастните с минимум 250 хиляди $ благосъстояние ще се усили повече от два пъти до 2030 година

Разчетът за възходящото благосъстояние на Азия също хвърля светлина върху публичните запаси, които в последна сметка са налични, с цел да извадят още милиони от бедността “, споделя в отчета Фредерик Нойман, основен икономист за Азия и в HSBC.

„ В края на краищата районът надали изпитва дефицит на капитал, даже той да е неравномерно разпределен както сред, по този начин и вътре в стопанските системи “, добавя той.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР