Финансовият свят денс се характеризира с засилена динамика. През изминалата

...
Финансовият свят денс се характеризира с засилена динамика. През изминалата
Коментари Харесай

Възможно ли е? Експерт с голямо разкритие за депозитите

Финансовият свят денс се характеризира с засилена динамичност. През миналата седмица наблюдавахме сливания на банки и покачване на лихвени проценти.

Същевременно софтуерният бранш продължава да се преструктурира около краха на Silicon Valley Bank. По този мотив икономическият анализатор Йонко Чуклев, който беше посетител в студиото на радио " Фокус ", в рубриката " Парите ви на фокус с Българската фондова борса ", показа своята прогноза, че софтуерният бранш у нас няма да бъде мощно обиден от събитията по света.
-->
Според него SVB е работила по " един по-екстравагантен бизнес модел ", при който главният актив на банката не са били заемите, които е раздавала, а облигациите.

Според него в българското общество има доста отрицателни асоциации, свързани с борсови покупко-продажби. " Хората просто не знаят по какъв канал да стигнат до интернационалните пазари. Една част от по-младите сътрудници по тази причина избират криптовалути и непознати интернационалните медиатори, тъй като нещата са лесни. Криптовалутите са обичано нещо поради доста високата рентабилност, само че те крият и голям риск. " - сподели още той.

Прогнозата на Чуклев е, че " банковите депозити ще станат малко по-високодоходни поради повдигането на лихвените проценти. За тези, които желаят да влагат една част от парите си по този начин, че да им носят по-висока рентабилност – на Запад доста пробиват приложенията за автоматизирани вложения. "

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР