Финансовият министър Владислав Горанов заяви по време на днешния парламентарен

...
Финансовият министър Владислав Горанов заяви по време на днешния парламентарен
Коментари Харесай

Горанов предлага по-високи данъци върху имуществото в помощ на общините

Финансовият министър Владислав Горанов съобщи по време на днешния парламентарен надзор, че страната не възнамерява да трансферира спомагателни средства към бюджетите на общините. Той уточни като главен проблем за финансовата непоклатимост на общините недостига от събиране на локални налози.

Според него финансовата децентрализация минава през ниското облагане на имуществото в България и това би трябвало да бъде деликатно разисквано. Именно налозите върху имуществото са един от главните доходи за общините.

" Имуществените налози са за общините, облагането на приходите е за страната. Не е пристигнал моментът да се откажем от приходите си, с цел да помогнем на общините. Данъците върху недвижимо имущество се разминават съществено с тези на Запад. Няма по какъв начин да имаме виенска инфраструктура с пернишки налози ", съобщи Горанов.

Според него има и несъвършенство и с облагането на транспортни средства и това трябвало да се разиска съществено. Той добави, че методът за налог върху цената на автомобила, а не върху екологичната му стойност, е неверен.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР