Финансовият министър Владислав Горанов е разпоредил проверка на Държавната комисията

...
Финансовият министър Владислав Горанов е разпоредил проверка на Държавната комисията
Коментари Харесай

Проверяват Държавната комисията по хазарта за несъбрани 250 млн. лв. данъци

Финансовият министър Владислав Горанов е разпоредил инспекция на Държавната комисията по хазарта за несъбрани 250 млн. лева налози към страната.
Сигналът за казуса е подаден от братята Цветомир (Цеката) и Боян Найденови и техния татко Стефан Найденов, известни като " Цеките ". Те са измежду създателите на " Еврофутбол " при започване на 1990-те години и дългогодишни съдружници на предприемача Васил Божков, който държи 51% от
лотарията. В момента има тежък спор сред Найденови и Божков, обвързван със собствеността на компанията за залагания " Ефбет " (Efbet), оповестява Либерта. Найденови са алармирали четири държавни институции - Главна прокуратура, Специализираната прокуратура, Министерството на финансите и Националната организация за приходите.

" Получихме сигнал в Министерството на финансите, който е изпратен и до прокуратурата, в който се твърди, че през годините ДКХ по този начин е определяла организирането на събирането на таксата за игрите на един от хазартните оператори, че са спестявани държавни такси ", изясни пред бТВ Владислав Горанов.

На въпрос дали някой не се е облагодетелствал от такава огромна сума като 250 млн. лева, Горанов отговори: " Нека да не бързаме. Но по принцип доста хора се облагодетелстват от приходната част на бюджета, като заобикалят заплащането на налози ".

От Национална агенция за приходите потвърдиха, че ще създадат инспекция на
лотарията, чиято цел е да изследват дали е заплатен правилен размер на корпоративния налог.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР