Финансовият експерт на партия Има такъв народ 79-годишната Мика Зайкова

...
Финансовият експерт на партия Има такъв народ 79-годишната Мика Зайкова
Коментари Харесай

Мика Зайкова удря първия звънец на новия парламент

Финансовият специалист на партия " ИТН " 79-годишната Мика Зайкова е доайенът измежду определените депутати в 45-ото Народно заседание и на нея ще се падне достойнството на открие първата сесия на новия парламент.

По закон тя ще води първото съвещание до избор на нови ръководител. Ако обаче политическите сили не реализиран консенсус по препоръчаните от другите партии кандидатури за " първия измежду равните ", то Мика Зайкова може дълго време да удря звънеца на 45-тия парламент.

Зайкова е лидер на листата на партията на Слави Трифонов в 24-и МИР в София.

Тя поддържа президента Румен Радев и се ангажира директно да работи за неговия втори мандат.

По отношение на ковид Зайкова е срещу имунизациите.

Мика Зайкова е приключила Минно-геоложки университет, компетентност " Минен инженер ", по-късно и Икономически Институт " Карл Маркс ", компетентност " Народностопанско планирне "

Има следната следдипломна подготовка по организация на ръководството

От 1964 година до 1967 година, Топлоелектрическа централа Марица - Изток - дежурен инженер
От 1967 година до 1981 година, ИПП-Заводпроект - архитект
От 1981 година до 1989 година, Министерство на химията - специалист
От 1989 година до 1994 година, Министерство на индустрията - Началник на ръководство
От 1994 година до 2017 година, КТ " Подкрепа " - стопански консултант на президента
Последните доайени на Народното събрание бяха все социалисти – Тома Томов (44-о НС), починалият Стефан Данаилов (43-о и 42-о НС), проф. Андрей Пантев (41-о НС).

Честта да открият първото съвещание преди този момент имаха великият Коста Цонев (40-о НС), експравосъдният министър от Съюз на демократичните сили Светослав Лучников (39-о и 38-о НС), седесарят Владимир Абаджиев (37-о НС) и синият създател, починалият Йосиф Петров (7-о ВНС).

Ето някои от вижданията на Мика Зайкова.

" Не може да правиш планове и да раздаваш пари, без да знаеш какво ще пристигна като доходи ". Така икономистът и синдикален специалист Мика Зайкова разяснява държавните обещания за увеличение на пенсиите. Тя напомни, че през септември дефицитът в Национален осигурителен институт беше над 5 милиарда лв. и изрече съмнение в изказванието на обществения министър Деница Сачева, че прехвърлянето от държавния бюджет за 2020 година ще бъде 4,134 милиарда лева

" Това, което оферират ГЕРБ, основава дисторция в пенсионния модел и в цялата осигурителна система. Вдига се минималният застрахователен приход, само че оптималният не се пипа. Съотношението сред тях е нарушено. Второ - подвига се оптималната пенсия, само че оптималният застрахователен приход не се пипа, т.е. нарушено е съотношението и сред тях ", изясни икономическият специалист.

Според Зайкова ръководещите не желаят да имат доходи в бюджета на Национален осигурителен институт:

" Само 3,8% ще набъбнат приходите, а разноските са 5 пъти повече. Това значи, че централният бюджет е заплашен ".

Зайкова разяснява, че с държанието ръководещите обричат на мизерни пенсии и бъдещите генерации, тъй като таванът на оптималния застрахователен приход се задържа и не се цялостни Сребърният фонд, който се цялостни от приватизация, концесионни такси и остатъци:

" От 2016-а до 2019-а г имаше бюджетни остатъци, само че нито стотинка не е влезнала в този фонд ", акцентира Зайкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР