Финансовият директор на Huawei, Мън Ванчжоун, която е и най-голямата

...
Финансовият директор на Huawei, Мън Ванчжоун, която е и най-голямата
Коментари Харесай

Пуснаха финансовия директор на Huawei под гаранция

Финансовият шеф на Huawei, Мън Ванчжоун, която е и най-голямата щерка на създателя на компанията, ще бъде освободена под гаранция и ще бъде подложена на непоколебим мониторинг, реши канадския съд. Новината беше обявена от Star Vancouver във вторник. Решението идва след възходящата вълна от митинги на китайската общественост във Ванкувър.

Като част от договорката, Мън би трябвало да остане в Британска Колумбия, да даде телефонен номер на надзорните органи и да населява жилище за 5,6 милиона $, определено за неин дом по време на престоя ѝ. Тя би трябвало да не излиза от въпросната къща от 11:00 до 6:00 часа всеки ден. Освен това, финансовият шеф на Huawei ще би трябвало да съобщи паспортите си и ще бъде подложена на непрекъснато наблюдаване от охранителна компания, носейки гривна на глезена.



Това решение е дребен откъс от една доста по-мащабна картина, в която влизат американските съмнения към китайския софтуерен колос, американските наказания против Иран и всичко това на фона на безрезултатните търговски договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

Мън беше арестувана във Ванкувър на 1 декември по искане на американските управляващи по съмнение, че нарушава американските наказания против Иран. Арестът ѝ беше осъществен по време трансфер от полет от Хонг Конг към Мексико.

Мън е била част от борда на компанията Skycom, основана в Хонконг, която се е занимавала с бизнес с Иран сред 2009 и 2014 година Канадската прокуратура твърди, че по този метод американските банки, работещи с Huawei по това време, са били излъгани, защото косвено са нарушени глобите против Иран. Друго парче от пъзела, съгласно прокурорите, е фактът, че Skycom в действителност е Huawei под друго име,

Съединените щати издадоха заповед за арестуване на Мън през съда в Ню Йорк на 22 август. Сега те разполагат с 60 дни от 1 декември, с цел да дават на канадския съд. В противоположен случай тя ще бъде освободена.

Американският президент Доналд Тръмп разяснява пред Reuters във вторник вечерта, че може да се намеси в тази ситуация, в случай че това „ би послужило на националните ползи “ без да прецизира по какъв метод. " Ако счете, че това би било добре за това, което сигурно ще бъде най-голямата комерсиална договорка, която в миналото е била правена, а това е доста значимо нещо за националната сигурност, няма по какъв начин да не се намеся “, безапелационен е Тръмп.

Иначе, претекстовете за освобождението на Мън са свързани с това, че тя няма да се укрие или да напусне страната. Освен това, съдията отхвърли аргумента, че е избягвала целеустремено Съединени американски щати, с цел да заобиколи правосъдното гонене.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР