Финансовите посредници - Фондове за градско развитие, ще могат да

...
Финансовите посредници - Фондове за градско развитие, ще могат да
Коментари Харесай

Фондовете за градско развитие ще могат да отпускат оборотни средства на частни инвеститори за реализацията на проекти по ОПРР

Финансовите медиатори - Фондове за градско развиване, ще могат да отпускат заеми на частни инвеститори/ предприятия/ стопански оператори за оборотни средства за реализацията на планове, свързани с направленията: градски превоз, зони с капацитет за икономическо развиване (индустриални зони), както и за планове за културна и спортна инфраструктура, оповестяват от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Това става допустимо в следствие от подписаното през днешния ден съглашение за изменение номер 2 към Финансовото съглашение за поддръжката посредством нисколихвено кредитиране по Оперативна стратегия "Региони в напредък " /ОПРР/ 2014-2020 сред Управляващия орган на програмата и "Фонд управител на финансови принадлежности в България " ЕАД /ФМФИБ/.

По този метод се усилват опциите за бизнеса в отговор на рецесията с COVID-19. С изменението се вкарва също понижаване на условията за лично присъединяване и поръчителство по плановете както за посочените групи, по този начин и за крайни получатели обществени органи.

Чрез гаранция, покрита със средства от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020, се дава опция да бъдат финансирани и планове напълно със средства, привлечени от Фондовете за градско развиване, като по този метод се обезпечава нарастване на наличния запас за вложения и усъвършенствана досегаемост на ресурса за крайните получатели.

Облекчените условия ще бъдат прилагани в период до 31 декември 2021 година или 9 месеца след датата на преустановяване на изключителната епидемиологична конюнктура в България. След приключване на посочения период действието на указаните промени ще бъде прекратено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР