Финансовите министри на страните от ЕС обсъдиха данъчното облагане в

...
Финансовите министри на страните от ЕС обсъдиха данъчното облагане в
Коментари Харесай

Финансовите министри на ЕС обсъдиха данъчни мерки за борба с климатичните промени

Финансовите министри на страните от Европейски Съюз разискаха данъчното облагане в региона на енергетиката като част от общите старания за битка с климатичните промени, по време на неофициална среща във финландската столица Хелзинки, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Енергийните налози може да допринесат за постигането на нашите климатични и енергийни цели ", съобщи на конференция след договарянията финландският финансов министър Мика Линтиля, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз. Той добави, че някои министри са подчертали, че енергийните налози "не са единственият метод " за битка с климатичните промени.

Финландия разгласи битката с измененията в климата за значима цел по време на шестмесечното си председателство и се бори Европейски Съюз да поеме водеща роля в климатичната политика, като поеме ангажимент за реализиране на въглеродна индиферентност до 2050 година.

Заместник-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис съобщи пред медиите, че преразглеждането на директивата за енергийните налози, призната през 2003 година, ще бъде част от програмата на новата Европейска комисия. Необходимо е тя да бъде обновена, акцентира той.

По време на срещата на министрите са обсъждани налог върху самолетните компании, възстановяване на енергийната успеваемост и разпространение на потреблението на възобновими енергийни източници, добави Домбровскис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР