Финансовите лидери на Г-20 заявиха, че търговското и геополитическото напрежение

...
Финансовите лидери на Г-20 заявиха, че търговското и геополитическото напрежение
Коментари Харесай

Финансовите лидери на Г-20 констатираха увеличено напрежение в търговията

Финансовите водачи на Г-20 обявиха, че комерсиалното и геополитическото напрежение „ се интензифицират “, като основават риск за усъвършенствания световен напредък, само че не приканиха за разрешаване на задълбочаващия се търговски спор сред Съединени американски щати и Китай, съобщи Ройтерс.

След сложни договаряния, при които на ръба бе избегната опцията да няма финално официално съобщение от срещата на финансовите министри и централни банкери в японския град Фукуока, те потвърдиха езика от Буенос Айрес предишния декември, хладно подкрепящ основана на правила многостранна комерсиална система.

„ Глобалният растеж наподобява се стабилизира и общата прогноза е да се вдигне умерено по-късно тази година и през 2020 година “, се показва в официалното съобщение.

„ Но растежът остава невисок и остават рисковете да се тръгне надолу. И нещо по-важно – комерсиалното и геополитическо напрежение се интензифицират. Ще продължим да обръщаме внимание на тези опасности и ще имаме подготвеност за бъдещи дейности “, се прибавя в него.

Финансовите водачи на Г-20 се споразумяха до края на 2020 година да основат общи правила, които да затворят пролуките в регулациите, употребявани от интернет колоси като „ Google “ и „ Facebook “ за понижаване на корпоративните налози.

В официалното съобщение има и още заричане за увеличение на прозрачността на задълженията, както от страна на кредиторите, по този начин и на кредитополучателите, да се работи за по-устойчиво развиване на инфраструктурата. Този текст адресира терзанията, че китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “ може да вкара небогати страни в задължения, които те не могат да платят, показва Ройтерс.

От официалното съобщение отпадна текст за „ признание на належащата потребност от разрешаване на комерсиалните напрежения “, който бе препоръчан в плана и по него имаше диспути в събота.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР