Финансови и икономически ще са измеренията за Сърбия, ако не

...
Финансови и икономически ще са измеренията за Сърбия, ако не
Коментари Харесай

Пътят на Сърбия към ЕС минава през споразумението с Косово, смята журналист

Финансови и стопански ще са измеренията за Сърбия, в случай че друг път не бъде реализирано сключване на съглашение с Косово. Така журналистът и ценител на процесите на Балканите Николай Кръстев разяснява в ефира на Euronews Bulgaria диалозите по подписването на документа сред двете страни.

Сърбия ще загуби финансово всички тези привилегии, които имаше през последните 10 година - голям брой немски вложения, големи средства – френски, немски компании, вложиха големи средства в страната “, уточни Кръстев. Пътят към Европа минава през икономическия й разцвет, сподели той, като акцентира, че сега бъдещето й е „ сложено на карта “.

Според Николай Кръстев Сърбия, както и Косово, имат своите учредения да не подписват съглашението. То ще отвори пътя на двете страни съм евроинтеграцията, добави Кръстев, като акцентира, че „ казусът е „ воденичен камък “ в Сърбия и всеки, който реши да се занимава с него в интерес на признаването на Косово, няма по какъв начин да се получи “.

 
Сърбия е инфектирана сега с путинизма, с русофилията, всичко това въздейства на всеки политик там да вземе такова значимо решение.
- Николай Кръстев, публицист

Относно нападението на българския културен център в Скопие през предходната седмица, Кръстев счита, че „ по всяка възможност става въпрос за хулиганско деяние, македонските управляващи организират следствие “. Според него имената на нашите клубове в Северна Македония е трябвало да бъдат „ компромисни “ и да не настройват хората там.

Правили сме неточности и двете страни, само че пътят ни е общ – участието на Северна Македония в Европейския съюз, съобщи Кръстев.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР