Финансовата сметка на държавата не може повече да стои в

...
Финансовата сметка на държавата не може повече да стои в
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Финансовата сметка на държавата не може повече да стои в изчакване

Финансовата сметка на страната не може повече да стои в изчакване, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание.

„ Тъй като работата по законопроектите за държавния бюджет на Република България за 2023 година и за бюджетите на Държавното общество обезпечаване и на Националната здравноосигурителна каса се оказа в хладилника, се наложи служебното държавно управление да предложи на Народното събрание идващ вид за решение, който да даде опция дребното време, което остава до приключването на действието на удължителния закон за бюджета, да подсигурява действието на публичните системи “, сподели Донев.

„ Вчера държавното управление подготви и внесе в Народното събрание предложение за продължение на действието на удължителния закон за Държавния бюджет на Република България за 2023 година с още три месеца. С продължението на продължението на закона за бюджета ще се обезпечат заплащанията от страната към хората до приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година “, напомни той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР