Финансистът и банкер Левон Хампарцумян, зам.-председателят на АКПБ Деян Василев

...
Финансистът и банкер Левон Хампарцумян, зам.-председателят на АКПБ Деян Василев
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Имаме техническата възможност да приемем еврото през 2025 г.

Финансистът и банкер Левон Хампарцумян, зам.-председателят на АКПБ Деян Василев и ръководителят на съдружие „ Институт на дипломираните финансови консултанти ” Преслав Китипов разясниха в „ Твоят ден ” присъединението на България към еврозоната, инфлацията и заплатите в страната.

„ Страховете, които се насаждат у обществото, че приемането на еврото не било чак толкоз положително, са безусловно безпочвени и това е реалност, тъй като има единствено позитивни импликации за това събитие, което се чака да се случи през 2025 година ”, разясни Китипов.

„ Имаме техническата опция през 2025 година да приемем еврото. Това дефинитивно ще се разбере през пролетта. Правителството и хората в Народното събрание, които го поддържат, са стимулирани да го създадат ”, добави Хампарцумян.

„ Инфлацията скрива своята ужасна глава. През последните месеци виждаме, че тя спада от ден на ден. Очакванията са през 2024 тя да намалее ”, съобщи Василев. Той разяснява, че България има четири критерия за влизане в еврозоната, три от които към този момент покрива.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР