Финансирането на ремонтите в образователните институции ще става по-бързо, реши

...
Финансирането на ремонтите в образователните институции ще става по-бързо, реши
Коментари Харесай

Училищата ще получават по-бързо пари за ремонти

Финансирането на ремонтите в просветителните институции ще става по-бързо, реши държавното управление. В края на юли 2022 година Министерският съвет отпусна 50 млн. лева за ремонтни действия в системата на предучилищното и учебното обучение. Средствата са разпределени сред 33 държавни и 145 просветителни институции. Според досегашните условия 50% от тях се предоставяха предплатено, а останалото - въз основата на в действителност осъществени разноски от обособените институции и общини, оповестиха от държавната осведомителна работа.

В Министерството на образованието и науката (МОН) постъпиха редица въпроси от общини и общински просветителни институции по отношение на метода и периодите на осъществяване на утвърдените ремонтни действия, както и тяхното отчитане и даване на оставащата част от финансирането. Основното терзание е, че заради късното даване на средствата и съблюдаване на законодателството в региона на публичните поръчки, с цел да бъдат сполучливо приключени ремонтните действия в период и съответното основаване на подобаваща организация по осъществяването, е належащо даването на вторите 50% от средствата за финансиране на обектите.

През актуалната година, поради фрапантното повишение на цените в строителството, тези действия е съвсем невероятно да се финансират от бюджета на съответната институция, което прави целевата помощ от страната изключително нужна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР