Финансирането на федерациите се извършва на база експертна комисия, в

...
Финансирането на федерациите се извършва на база експертна комисия, в
Коментари Харесай

Радостин Василев: На хора, нанесли вреди на държавата, трябва да им се потърси отговорност

„ Финансирането на федерациите се прави на база експертна комисия, в която не вземам участие. Резултатите са водещи, медалите, обществена значителност. Има недоволни, те в огромната си част са политически обвързани. Получавали са облаги и това кара техните ръководители да бъдат много нападателни. Но това го виждаме освен в спорта. Не желая да воювам с федерациите “, съобщи министърът на спорта Радостин Василев. пред Българска национална телевизия.

Той е безапелационен, че в Българския футболен съюз би трябвало да бъде направена цялостна смяна, само че в това време той разгласи, че няма да се меси при избора на президент на централата, нито ще поддържа някой от претендентите.

„ На хора, които са нанесли вреди на страната, би трябвало да им се потърсена отговорност. В противоположен случай все едно нищо не се прави. Показвам какво се е случвало, редом с това се опитваме да градим. Принуден съм да играя разнообразни функции, с цел да могат хората да видят обстановката, в която съм подложен. Еретично е да ме слагате в едно изречение в ГЕРБ. Виждаме какво са правили, строили и тъкмо това не желая да върша. Систематично ще обръщаме пирамидата от елитния към всеобщия спорт “, показа Радостин Василев.

При актуализацията на бюджета Министерството на младежта и спорта ще разчита на средства за два огромни инфраструктурни плана - възобновяване на комплекс " Червено знаме " и ремонт на басейна в Спортната палата.

Относно решението на проф. Даниела Дашева да напусне екипа на министъра, Радостин Василев отговори: „ Тя е доста прелестен човек, в един миг се е почувствала ненужна и подаде оставка. Реформите, които ние вършим, са промени, които запушват течовете в системата. Най-голямата промяна беше нейната стратегия за високи спортни достижения. “

Министърът счита още, че страната ни се нуждае от нов народен стадион, като повода е амортизацията на сегашния в центъра на София.

„ Надявам се да имаме, само че би трябвало да кажа, че коства стотици милиони левове “, показа Василев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР