Финалът на тазгодишното издание на благотворителната кампания Стара хартия за

...
Финалът на тазгодишното издание на благотворителната кампания Стара хартия за
Коментари Харесай

Пловдив е последната спирка на Стара хартия за нова книга

Финалът на тазгодишното издание на благотворителната акция " Стара хартия за нова книга “ ще бъде подложен в Пловдив на 29 септември. Всички деца от града могат да се включат в самодейността, като благодарение на възрастен компаньон предадат 5 кг хартия за преработване сред 10,00 и 14,00 часа на пл. " Стефан Стамболов “ пред Общината. В подмяна малчуганите ще получат нова брошура, която те сами ще изберат. Организаторите припомнят, че децата, донесли спомагателни 5 кг остаряла хартия, ще получат като подарък изданието " Грийн тийн “, оповестено особено за идеята.

За трети път градът под тепетата посреща самодейността, която сплотява грижата за природата и любовта към четенето. Събитието се организира с поддръжката на Община Пловдив, Народна библиотека " Иван Вазов “ и Фондация " Пловдив 2019 “.

Куклено шоу, доста музика, игри с награди и провокации чакат всички участници в празничния ден. На сцената за втора поредна година ще излязат звездите от " Art Voice Centre “. За настроението на всички присъстващи ще се погрижат още група " Мини бамбини “ и фолклорен отбор " Тракийска младост “ към СУ " Любен Каравелов “.

Освен книгите, които децата ще получат против предадената хартия за преработване, те имат опция да си завоюват още повече награди в екоиграта и в специфичната викторина " Светът на Нарния “, въодушевена от литературния знак на акцията тази година. Книгите от поредицата " Хрониките на Нарния “ на Клайв С. Луис са обезпечени от издателство " Труд “, главен сътрудник на идеята.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР