Философът и бивш зам.-шеф на СДС Петко Симеонов подхвана темата

...
Философът и бивш зам.-шеф на СДС Петко Симеонов подхвана темата
Коментари Харесай

Петко Симеонов вещае: Иде Апокалипсис, чакат ни пустини, бури и вулкани

Философът и някогашен зам.-шеф на Съюз на демократичните сили Петко Симеонов подхвана тематиката за световното стопляне, от която живо се интересува от години и прокара лична теза за връхлитащите ни жеги и прогнозите за остри промени в климата. Някогашният отстъпник и синя люспа изясни, че в основата на заплашителното надигане на градусите не са въглеродните излъчвания, а просто сменящите се цикли на Земята и Слънцето. 

" Съмнявам се, че човешката интензивност - изгаряне на въглеводороди, е причина за световното стопляне. Земята има климатични цикли, които ние не познаваме добре. Има ледникови столетия и парникови интервали. Преди стотици милиони години Земята е била като снежна топка - имало е ледена завивка и на екватора, през парниковите интервали наподобява, че и на Антарктида е имало гори ", изясни тогавашният основен редактор на " Демокрация ".



" Сега сме в междуледников интервал. Предстои стопляне даже да спрем да изгаряме каквото и да е. Земята си има цикли, Слънцето има цикли и оказва въздействие. Възможно е да има и други неща, които не познаваме. Вулканичната интензивност да вземем за пример. Важно е да осъзнаем това, с цел да променим акцентите на напъните си ", поучава Симеонов.

" Първо, какви ще бъдат измененията? Ръст на пустините, повишение на морското ниво от 10-60 метра, увеличение на киселинността на океана, значителни дъждове, стихии... и прочие хубости.

Предполагат, че до края на този век сензитивно ще се усетят измененията, само че в действителност не се знае скоростта, с която ще настъпят, предсказа някогашният седесар.

Ясно е, че огромни територии ще станат необитаеми, други ще потънат, ще има всеобщо измиране на скотски и растителни типове, селското стопанство ще бъде застрашено, ще има проблем с температурата, със състава на атмосферата и прочие апокалиптични вероятности, а и неизбежности.

Значи по-важно е да се мисли по какъв начин да се приспособява индивидът в този изменящ се свят, в сравнение с - по какъв начин да се спрат измененията.

Не можем да ги спрем!

Не мислете по какъв начин да пандизите ТЕЦ-а, тъй като потребността от електричество стремглаво ще нараства и това, дето се мотаехме с АЕЦ, поради непозната угодия е позорно и нездравословно. Мислете по какъв начин ще посрещаме климатичните бежанци, какви култури ще можем да отглеждаме, какви жилищни здания да строим, пък и къде да ги строим....  

А в този момент в жегата стойте на хладно и мислете за зимата ", предложи ветеранът-дисидент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР