Филмовият режисьор Роман Полански се изказа публично за първи път

...
Филмовият режисьор Роман Полански се изказа публично за първи път
Коментари Харесай

Полански: Медиите ме изкарват чудовище

Филмовият режисьор Роман Полански се изрече обществено за първи път откогато бе упрекнат в обезчестяване, заявявайки: „ Медиите се пробват да ме трансфорат в страшилище ".
В извънреден коментар той упрекна Харви Уенстейн за неволите си в изявление за списание „ Пари Мач “, оповестено през днешния ден.
Той твърди, че опозореният холивудски магнат се опитал да му лепне етикета „ детски изнасилвач “, с цел да му попречи да завоюва „ Оскар “ през 2003 година за „ Пианистът “.
Полански - дезертьор от американското правораздаване от 1978 година, откакто призна за изнасилването на 13-годишно момиче - отхвърли последните обвинявания за обезчестяване против него като „ неуместни “.
Той сподели, че " безусловно отхвърля " да е бил и изнасилил френската фотографка Валънтайн Моние в хижата си в Швейцария през 1975 година.
" Очевидно нямам спомен за това, защото не е истина ", сподели той пред списанието.
" Ясно е че да ме упрекват в обезчестяване към този момент не е задоволително сензационно, би трябвало да добавите още един слой “.
„ Не блъскам дами “, добави той.
Моние, която по това време е била 18-годишна манекенка и актриса, обществено го упрекна, откакто новият филм на Полански - „ Офицер и разузнавач “, бе пуснат във Франция предишния месец.
Тя твърди, че Полански се е опитал да й даде и хапче, до момента в който я пребивал
Но режисьорът неведнъж осмива изказванията й като „ лъжливи “ в изявлението, преди да включи в него Уейнстейн.
Той упрекна продуцента, че е почнал акция със клюки против него, с цел да саботира възможностите му за „ Оскар “, откакто „ Пианистът “ завоюва оценките за най-хубав филм и най-хубав режисьор на английските награди „ Бафта “. Уенстейн е пробутал своя личен филм „ Чикаго “, спечелил 6 Оскара, в това число за най-хубав филм.
" Именно той изкопа моя случай със Саманта Геймър отпреди 26 години, от който никой към този момент не се интересуваше ", сподели Полански.
„ Неговият пресагент беше първият човек, който ме нарече„ детски изнасилвач “, добави той.
Полански призна законното обезчестяване на Геймър в договорка за правно съображение през 1977 година, с цел да избегне правосъден развой по по-сериозни обвинявания. Той обаче избяга във Франция, откакто излежа 42 дни в пандиза, когато се оказа, че арбитър преразглежда освобождението му.
Попитан от „ Пари Мач “ дали се усеща жертва на сагата, Полански сподели: " от години се пробват да ме трансфорат в страшилище ".
Полански настоя, че се е съгласил на първия си коментар по случая единствено поради брачната половинка си, френската актриса Еманюел Сение и децата си.
„ Свикнах с лъжите. Но за моите деца и за Еманюел е извънредно. Те страдат неимоверно. Те са обиждани и заплашвани в обществените медии “.
" Разбира се, че съм виновен ", сподели 86-годишният мъж пред списанието. " През 1977 година направих неточност и моето семейство заплаща цената половин век по-късно. "
Полански упрекна медиите в „ необикновено принуждение “.
" Те се възползват от всяко ново погрешно обвиняване, колкото и неуместно да е, тъй като това им разрешава да извлекат история. Това е като проклинание, което продължава да се връща и не мога да направя нищо. "
Полански също по този начин съобщи, че Геймър, обвинила го в дрогиране и обезчестяване в дома на Джак Никълсън в Лос Анджелис, е потърпевша повече от пресата, в сравнение с от всичко, което твърди, че й е направил.
" Откакто се появи името й, тя претърпя пъкъл. От години тя моли американските управляващи да прекратят преследването и да спрат да ме гонят ", сподели Полански. " Тя писа няколко пъти до прокурора, с цел да изясни, че контузията, която й предизвиква медийният цирк, е доста по-лоша от тази, на която съм я подложил аз. Никой не взема поради това ", добави той.
Полански е личност нон грата в Холивуд и не може да се върне в Съединени американски щати от боязън от арест. Въпреки че е отлъчен от Американската академия за киноизкуство, той има мнозина поддръжници във френската кино промишленост.
Протестиращи във Франция принудиха няколко прожекции на „ Офицер и разузнавач “ да бъдат свалени.
Но филмът се трансформира в един от най-успешните френски филми на годината, с повече от 1 150 000 фенове през първите три седмици.
Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР