Филмовият фестивал във Венеция стартира днес с филм с Адам

...
Филмовият фестивал във Венеция стартира днес с филм с Адам
Коментари Харесай

Филмовият фестивал във Венеция стартира с токсичен филм с Адам Драйвър

Филмовият фестивал във Венеция започва през днешния ден с филм с Адам Драйвър в основната роля, отдаден на смъртоносна здравна рецесия, дезинформация и медикаменти за лекуване.

" Бял звук " е първият от четирите кино лентата, продуцирани от Netflix, които се състезават за огромната премия " Златен лъв " на 11-дневния фестивал, който отбелязва 90 години от първото си издание. В него Драйвър е в ролята на професор в дребен академични град, който претърпява " въздушно токсично събитие ", съпроводено от надеждната информация, до момента в който брачната половинка му (в ролята Грета Геруиг) води лична битка с медикаменти, отпускани с рецепта. Това е хаплива ирония на американската потребителска просвета и академичното скудоумие, която още веднъж среща Драйвър с режисьора Ноа Баумбах след похвалената им " Брачна история ". Макар че е основан на известния разказ на Дон ДеЛило от 1985 година, Баумбах съобщи пред кореспонденти, че " не може да повярва какъв брой настоящ е той ", когато го препрочита през 2020 година, годината, в която епидемията от Ковид-19 се трансформира в пандемия.
Адам Драйвър (Л), режисьорът Ноа Баумбах (Ц) и Дон Чийдъл (Д)
Драйвър сподели, че доста се е забавлявал да играе воин, " който е толкоз уплашен и прави всичко допустимо да се преструва, че не е ", само че се пошегува, че се е амбицирал да надебелее, с цел да изиграе татко на междинна възраст.

Все още в гонене на първия си " Оскар " за най-хубав филм, Netflix се трансформира в основен спонсор на по-интелектуални режисьори, до момента в който обичайните холивудски студия се концентрират върху супергерои и франчайз блокбастъри. По-късно по време на фестивала стриймърът ще има премиера на дълго чакания " Блондинка ", тъмен роман за трагичния живот на Мерилин Монро, с изгряващата звезда Ана де Армас в основната роля.

Програмата е и " Бардо ", най-новият филм на мексиканския режисьор Алехандро Гонзалес Иняриту, който показа във Венеция предходните си филми " Бърдмен " и " Отмъстителят " по пътя им към славата на " Оскар ".
Алехандро Гонзалес Иняриту
Най-дългогодишният кино фестивал в света се организира всяка година на осеяния с плажове остров Лидо и е поле за пускане на акциите за премиите " Оскар ". 8 от последните 10 " Оскар " -а за най-хубав режисьор са отишли при филми, чиято премиера е била във Венеция, в това число последният притежател Джейн Кемпиън за " Силата на кучето " - друга продукция на Netflix.

Канибали и китове

Днедс в Лидо придстигна и емблематичната френска актриса Катрин Деньов, която носеше украинско знаме, закачено на сакото ѝ, с цел да вземе премията за изцяло творчество.

През идващите дни почитателите ще се пробват да зърнат Тимъти Шаламе, който играе ролята на болен от обич човекоядец във кино лентата " Bones and All ", който го събира още веднъж с режисьора на " Призови ме с твоето име " Лука Гуаданино.

Много се приказва и за " Кит " с Брендън Фрейзър в ролята на болестно тлъст мъж, който се пробва да се свърже с щерка си, режисиран от Дарън Аронофски, призьор на " Златен лъв " през 2008 година за " Борецът ".

Холивуд и Западна Европа преобладават в селекцията от 23 кино лентата, които се борят за сърцата на журито, ръководено от американската актриса Джулиан Мур.

Забележително изключение е награждаваният ирански режисьор Джафар Панахи, чийто " No Bears " има премиера едвам месец откакто беше хвърлен в пандиза в Техеран на фона на репресиите против режисьори дисиденти.

Но филмът, който най-вероятно ще накара езиците да се раздвижат, е " Don " t Worry Darling ", който е отвън конкурсната стратегия и в който музикалната мегазвезда Хари Стайлс извършва първата си основна роля, режисирана от приятелката му Оливия Уайлд. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР