Филмовият фестивал в Пула и United Media стартираха партньорския проект

...
Филмовият фестивал в Пула и United Media стартираха партньорския проект
Коментари Харесай

Излез на сцената! - Филмовият фестивал в Пула и United Media обявиха конкурс за международен уъркшоп и подбор на телевизионни сериали.

Филмовият фестивал в Пула и United Media стартираха партньорския план " Излез на сцената! " и разгласиха покана за присъединяване в интернационален семинар за създаване на сюжети за телевизионни сериали. Най-добрият план ще получи премия от 10 000 евро.

Всички надарени създатели са поканени да показват, независимо или взаимно с продуцентски компании, своите истински и висококачествени планове за игрални телевизионни сериали, които ще оставят трайни следи в света  на актуалното телевизионно произвеждане. Регистрацията за уъркшопа " Излез на сцената! ", който ще се организира в границите на 71-ия кино фестивал в Пула, е отворена от 2 до 30 април 2024 година

За да кандидатствате с план, попълнете апликационната форма, която е налична  на уеб страницата на фестивала.

> > >

В началото на юни журито за прелиминарен асортимент на филмовия фестивал в Пула и United Media ще избере шестте най-хубави плана, които ще вземат участие в семинар, на който всички поканени създатели, под експертното управление на ментори, ще доразвият плановете си в два модула и ще се приготвят за представянето им по време на филмовия фестивал в Пула. Първият модул ще се организира онлайн на 15 и 16 юли 2024 година, а вторият модул ще се организира на място по време на филмовия фестивал в Пула, от 15 до 17 юли 2024 година

По време на фестивала експертно жури ще избере най-хубавия от шестте плана, който ще получи премия от 10 000 евро и изключителната опция да доразвие плана си в съдействие с United Media, водеща медийна компания в Югоизточна Европа, която понастоящем работи в осем страни и към този момент има 40 плана в продуцентския си азбучник - сериали, които са приспособени и продадени допълнително от 30 страни по света.

В състезанието могат да вземат участие игрални телевизионни сериали, без значение от техния формат, брой епизоди и род. Проектите би трябвало да са на британски език като няма ограничаване в броя на кандидатурите, подадени от един претендент. Единственото условие е плановете, показани в предходни състезания, публични стратегии и  други сходни, да не са получавали финансова поддръжка или премия от какъвто и да е тип. Могат да аплайват планове от Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Унгария, Словакия, Чехия, Северна Македония, Черна гора, Косово, Албания, Гърция, България, Румъния, Италия и Австрия.

Кадидатурите би трябвало да включват следното: къса биография на създателя или на авторския екип, малко изложение на плана, анотация на сериала, анотация на пилотния епизод, характерност на основните герои, изложение на сезона  и две подиуми, написани под формата на сюжет. Комисията за асортимент на планове ще получава кандидатурите  с код, т.е. без информация за претендента.

71-ото издание на Филмовия фестивал в Пула ще се организира това лято от 11 до 18 юли. Във магичната  Арена, превъзходния Национален спектакъл на Истрия и кино " Вали " ще бъдат показани най-хубавите хърватски филми, копродукции на хърватското малцинство, атрактивната интернационална стратегия " Greater Adria ", чийто репертоар се базира  на европейски и самостоятелни филми, както и специфичната премия за необятната аудитория - " PoPular Programmme ", която ще донесе на Арената международни шлагери със мощен авторски почерк. Сътрудничеството сред Филмовия фестивал в Пула и United Media и стартирането на уъркшоп и асортимент на телевизионни сериали " Излез на сцената! " ще допринесат за развиването на фестивалната стратегия  PulaPRO и интернационалната сцена на телевизионната промишленост.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР