Филмовата индустрия е една от най-печелившите. Не малко първи срещи

...
Филмовата индустрия е една от най-печелившите. Не малко първи срещи
Коментари Харесай

10 филма, които ще преобърнат света ви

Филмовата промишленост е една от най-печелившите. Не малко първи срещи протичат в киносалоните, хиляди заглавия се раждат на бял свят целогодишно, а някои от тях остават вечно в историята на киното.

Филми, които прекатурват ориси и трансформират животи, въодушевяват, разплакват. Скъпоценни камъни измежду море от изтъркани сюжети и предвидими завършеци.

Представяме ви 10 кино заглавия, които освен ще запомните, само че и ще преобърнат света ви.

1. Матрицата (1999)

Малко са хората, които към момента не са се докоснали до историята на Нео. Вечната класика с присъединяване на Киану Рийвс основава същински възторг измежду кинолюбителите. Сюжетът ни показва живота на компютърен хакер, който научава истината за света, в който живеем. Макар избран като научна фантастика, „ Матрицата ” ще ви накара да се усъмните дали всичко, което виждате на екрана, е плод на човешкото въображение.

2. Интерстелър (2014)

Някога чудили ли сте се какво би било, в случай че оцеляването на планетата зависи от вас? И по какъв начин тъкмо можете да спасите Земята? В бъдещето на Земята огромна климатична смяна постепенно прави планетата необитаема. Професор Бранд (Майкъл Кейн), ослепителен физик на НАСА, работи над проектите за избавяне на човечеството, като транспортира популацията на Земята до нов дом посредством червеева дупка. Но първо Бранд би трябвало да изпрати някогашния водач на НАСА Купър (Матю Макконъхи) и екип от откриватели през червеевата дупка, с цел да схванат коя от три планети може да бъде новият дом на човечеството.

3. Осъзнат живот (2001)

Преодолявайки границите на технологията и въображението, “Осъзнат живот “ е революционен пробив във филмовата анимация. Във кино лентата Уили Уиггинс пътува през поредност от събития в свят, който може или не може да бъде действителност. Именно това сюрреалистично битие, процъфтяващо с безкрайни хрумвания и благоприятни условия, в последна сметка води до въпроса – сомнамбулстваме ли в своето будно положение или сме будни в сънищата си?

4. 2:22 (2017)

Вярвате ли в сродните души и в преражданията? Не!? Е, този филм може да ви разколебае. Два самолета съвсем се сблъскват след неточност на ръководителя на въздушното придвижване Дилън Брансън. Спрян от работата си, Дилън стартира да вижда повторение на звуци и събития в живота си в безусловно едно и също време всеки ден. Необичайното повтаряне го води в Централна гара Ню Йорк всеки ден тъкмо в 14:22 ч. Оплетен в необяснима обич с жена, Дилън би трябвало да измисли метод да пречупи силата на предишното и самичък да поеме контрола над времето.

5. Контакт (1997)

Екранизацията на романа на Карл Сейгън споделя историята на доктор Ели Ароуей (Джоди Фостър), която се бори да интерпретира допустимо известие, произхождащо от звездната система Вега. След като първият контакт с извънземен разсъдък е потвърден, Ароуей се бори със съветника по националната сигурност Киц (Джеймс Уудс) и религиозните фанатици. Невероятно известие е прикрито в сигнала, само че дали Ароуей ще бъде тази, която ще отговори на зова?

6. Патрул във времето (2014)

Пътуващ във времето сътрудник (Итън Хоук) се впуска в последна задача, с цел да предотврати неосезаем нарушител, готвещ атентат. Филмът ще ви остави освен комплицирани за дни, само че и потресени.

7. Линия на гибелта (1990/2017)

Петима студенти по медицина се впускат в рисков опит, с цел да получат визия за мистерията на това, което стои отвън границите на живота. Смелото премеждие стартира, когато те задействат съвсем смъртните прекарвания, като стопират сърцата си за къси интервали от време. Тъй като опитите им стават все по-опасни, всеки би трябвало да се изправи против греховете от предишното си, заели формата на паранормални събития. Има ли живот след гибелта и по какъв начин може да се доближи до него? Гледайте „ Линия на гибелта “, с цел да получите отговор.

8. Господин Никой (2009)

През 2092 година последният смъртен човек на Земята (Джаред Лето) разсъждава върху своето отдавнашно минало и си показва живота, който е можел да води. Потопете се в човешката душeвност, търсеща отговори на общочовешките терзания.

9. Люси (2014)

Общото съмнение е, че млада жена на име Люси (Скарлет Йохансон) е отвлечена от тайфа в Тайпе и е принудена да носи торба с опиати в корема си. Но когато чантата се спуква, опиатът ѝ дава достъп до 90-те % от мозъка ѝ, които множеството от нас в никакъв случай не употребяват.

10. Жената на пътешественика във времето (2009)

Чикагският библиотекар Хенри Де Тамбъл (Ерик Бана) страда от рядко генетично разстройство, което го кара да се движи неконтролируемо напред и обратно през времето. На един от престоите си той среща любовта на живота си Клер (Рейчъл Макадамс) и те се женят. Но проблемите и сложността на всяка връзка се умножават от неспособността на Хенри да остане в едно време и място.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР