Филмът Сенките на София предизвиква все повече реакции, както в

...
Филмът Сенките на София предизвиква все повече реакции, както в
Коментари Харесай

Кевин Буут пред Фрог: Пеевски оглушително мълчи за контрабандата на ”Булгатабак” и финансирането на ИДИЛ

Филмът ”Сенките на София ” провокира от ден на ден реакции, както в България, по този начин и в чужбина. Пороят от мнения в медиите на Делян Пеевски е впечатляващ с оглушителното си безмълвие по една от главните тематики във кино лентата - " Булгартабак ". Това показа пред Фрог Нюз режисьорът и продуцент на кино лентата Кевин Буут. Ето какво още сподели той:
Г-н Буут, изявлението с вас във Фрог Нюз провокира доста интерес и доста мнения в България, само че филмът „ Сенките на София “ към момента е мъчно наличен. Защо?
Знам, че вашето съмнение е толкоз положително, колкото и моето. „ Сенките на София “ ( “Shadows of Sofia” SOS) е наличен в съвсем всички страни, в това число Япония. Когато излезе за първи път, имах доста запитвания от българските театри, фестивали и дистрибутори, само че допускам, че държавните медии са свършили добра работа в плашенето на хората. Въпреки това, данните от черния пазар демонстрират, че се популяризира добре в България.

Филмът преди малко стана безвъзмезден за всички членове на Амазон в Съединени американски щати - което го прави елементарно наличен за към 100 милиона фенове и се надявам и се апелирам по някакъв дребен метод, че това може да промени нещата.

Една от най-актуалните тематики в България сега е идните избори за кметове и за нов основен прокурор. Предполагам, че сте осведомени за това, тъй като още веднъж има митинги. Какво мислите за тази обстановка? Повтарят ли се събитията, които сте виждали тук?
Относно конкуренцията за кметове - усеща се като бизнес, както нормално. Във кино лентата наблюдаваме про-западно мислещ политик, който се кандидатира за кмет на Елин Пелин. Резултатът от историята е, че той се сплоти с партията Вътрешна македонска революционна организация, с цел да победи съперника си от ГЕРБ. Това в последна сметка накара неговите поддръжници да мислят, че е станал болшевик, с което загуби доверието им. Това не е нищо ново и се случва по целия свят, само че номинацията на Иван Гешев за основен прокурор, повдигнат от Сотир Цацаров - това е скандално и е нещо, от което жителите на България би трябвало да са обезпокоени.

Това, което споделихте последния път, когато говорихме, провокира сериозна стихия във всички медии, свързани с един от вашите герои - Делян Пеевски. Излязоха много цветущи материали. Как приемате това?

Те не престават да настояват, че съм измамник, тъй като приказвам за ужасна корупция в България. Медиите на Пеевски се хвалят, че България е единствено 77-тото най-корумпирано място на земята, като че ли е въпрос на горделивост. Те нямат проблем с това, че България е най-корумпираната страна, №1 в Европейския съюз, което я трансформира във водещ образец на придвижването Брекзит.

Най-безумният удар по кино лентата е изказванието, че всеки българин, който гледа „ SOS “, е изменник за България. Следният откъс е от „ Стандарт Нюз “, благосъстоятелност на Пеевски:
„ Хората като Бут са ясни - те биха създали всичко за пари. Но тези, които са го наели, демонстрират единствено едно - ненавиждат родината си и биха създали всичко допустимо да я заличат. Но те би трябвало да помнят, че за 1300 години България е видяла доста национални предатели. И никой от тях не съумя да я победи. ”

Това значи, че не престават офанзивите против вас и кино лентата?
Да - когато виждам хората, които пишат тези рецензии, наподобява, че за първи път са гледали филм. Едно ревю, употребявано няколко пъти в разнообразни изявления на Пеевски, споделя, че филмът няма сюжет, няма история, няма положителни герои и по-късно дава най-подробните описания на кино лентата, който съм чел. Често дават даже прозрения, за които и аз не съм мислил. Най-разочароващата част е неспособността да показа тази луда агитация с доста американци, защото преводите са толкоз сложни за схващане. Исках да обявявам неприятните мнения във Фейсбук, само че тогава трябваше да изяснявам всякога подтекста на всичко на хора, които не са осведомени с историята.

В известния и влиятелен уеб страница IMDB (Internet Movie Data Base), употребен от американските дистрибутори на филми, с цел да решат дали дистрибуцията е почтена, над 100 ревюта с 10 звезди се появиха за интервал от 48 часа. Това смъква филмите надолу в класацията. Оказаха се руснаци, които гласоподават срещу всичко, в което се загатва Путин в отрицателна светлина. Ще се веселя доста, в случай че някой от вашите читатели, които имат сметки в IMDB отидат на страницата на кино лентата и гласоподава оптимално против съветската офанзива на тролове.

Научихме, че има видеоклипове, направени в отговор на кино лентата?
Има едно видео в You Tube, сигурни сме, че Пеевски стои зад него. Представляла 7-минутна версия на кино лентата, която всъщност е монтаж на това което аз демонстрирам от частите на страната, отрицателно повлияни от корупцията. Разбира се моментите за Пеевски са изключени. Същността на коментара на екрана е „ по какъв начин смее този американец да направи България да наподобява зле с всички ужасни неща, които прави Америка “. Миналата седмица млад мъж разгласява версия на историята с корекции и мнения за целия двучасов филм. Сигурно е посветил няколко часа съществено на тази тематика. Той ме упрекна, че преднамерено съм написал надписи, които манипулират истината. Работих с специалист в България, юноша на име Виктор Диманов. Той работеше върху кино лентата по време на фотосите и по пост-продукцията. Виктор приказва доста добър британски и познава американското кино и документалните филми. Той разбра, че има и други версии на кино лентата, които се оферират на черния пазар с модифицирани манипулативни нови преводи на надписите. Кой стои зад това? Вероятно допускате същото като мен. Знам единствено, че получих линка от Цветан Василев, с коментар: „ Дебелото прасе е още веднъж в това “.

Вашите събеседница и тези които показват тяхната позиция във кино лентата от България не се радват на такова внимание както вие, макар че ​​представяте тяхното мнение, тяхната история и това, което се случва в живота им в тук. Има ли негативни последствия за тях от това, че са част от вашия филм и екип?
Чувам, че булдозерите са още веднъж в ромското село. Без да посочват имена някои изгубиха работата си. Някои са се преместили - има доста промени откогато излезе филмът.

Филмът „ Сенките на София “ приключва с информация, че Делян Пеевски е претендент за евродепутат. Вероятно знаете, че за повторно той отхвърли да отиде в Брюксел. Как си обяснявате това?
Имам две теории:

# 1 Той стана прекомерно прочут със своите облаги, притегли доста внимание към незаконните си инициативи - не е добре за бизнеса му.

# 2 Ще би трябвало да се демонстрира всеки ден и да работи, ще се изисква от него действителна работа - не е добре за него.

Мислите ли, че отводът му има нещо общо с делото по закона „ РИКО “, заведено в Ню Йорк?
Отново всичко, което той прави в тази посока, единствено притегля вниманието. По-скоро пъкълът ще замръзне, в сравнение с той с ненаситност да стъпи на американска земя. Като за представително лице, не знам какъв брой по-очевадни могат да станат нещата, само че пък погледнете още веднъж Тръмп.

Преди седмица стана известно, че са задържани двама души - българин и румънец, по обвиняване в изнудване на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Прокуратурата твърди, че са поискани 12 милиона лв., с цел да бъдат заличени имената им от френски отчет за контрабанда на цигари. Какво мислите за това?
Смешно е по какъв начин в нито един от случаите, в които Пеевски визира кино лентата не се загатва Булгартабак, а това е главната тематика на историята. Тишината е оглушителна - ще бъде забавно да забележим по какъв начин продължи това.

.
Кадър от кино лентата: Шефът на турския антитероризъм Ахмед Яйла, демонстрира на режисьора Кевин Буут, видеоклипове, открити в мобилни телефони на бойци от ИДИЛ. В доста от клиповете се виждат цигари с марката „ Престиж “, създадени от Пеевскя Булгартабак.

Във кино лентата пътувате до Истанбул, където се срещате с Ахмед Яйла - шеф на антитероризъма в Турция. Гледахте с него видеоклипове на изтезания, снимани от терористични организации. В едно такова видео се вижда голямо количество цигари от марката „ Престиж “, създавани в Булгартабак. Разкажи ни повече за тази среща. Какво друго ви сподели Яйла за Пеевски?
Когато снимахме Ахмед Яйла в Турция следвахме тематиката за ИДИЛ. Историята потегля от джамия в ромско село до Пазарджик - млад мюсюлмански водач, упрекнат в предоставяне на краткотрайно леговище на бойци от ИДИЛ, пътуващи през турската граница в и отвън Европейски Съюз. Следихме тази история повече от година, в това число и делото против него. Въпреки това Тръмп разгласи, че ние (САЩ) сме победили ИДИЛ, което стана вест през вчерашния ден. Това е прекомерно неприятно, тъй като Ахмед ни показа извънредно скъпа информация за пътищата за контрабанда, употребявани от " Булгатабак ", през които се доставят пари на ИДИЛ и други терористични организации. Следвахме и маршрутите на хероина и трафика на хора.

Ще се върна към предходния ви въпрос - от всички, които бяха интервюирани във кино лентата, животът на Ахмед беше най-разрушен. Скоро след фотосите синът му беше задържан в Истанбул, тъй като имаше американски долари в джоба си. Ахмед със брачната половинка му бяха заставен да избягат в Америка.

Още нещо, малко в страни от тематиката - наподобява, че хората с които говорихме в Турция са осведомени доста по-малко с България, в сравнение с българите за Турция.

Вероятно знаете кой е Джанюариъс Макгахан и какво реализира с журналистическата си работа за България. Мислите ли, че хората в България ви съпоставят по някакъв метод с него - американски публицист, който споделя на света за това, което се случва в дребна страна на Балканите?
Американският избавител на България! Това е необикновен комплимент и го правя оценка, само че би било неправилно да ме съпоставят с човек, който е направи толкоз огромни жертви.

В момента работите ли по други планове?
Основахме компания, наречена Tenaya Group inc, която евентуално ще бъде обществено търгувана на борсата. Разработвам нова серия за опиатите със Шон Стоун (синът на Оливър Стоун). Също по този начин работим и върху план за световен набожен фетиш (сега не е добре да го назовавам). В момента снимате филм за законодателството за отчуждаване на земя (Eminent Domain Laws) - тук в Тексас е позволено на огромни петролни компании да откраднат земята ви. Този план ми е непосредствен и безценен, защото голяма международна енергийна компания, наречена Киндър Морган (Kinder Morgan), основана отвън Хюстън, възнамерява да пусне 42-инчов газопровод от 1440 PSI през моите съседи. Радиусът на гърмежа за нередовност може да бъде над 3500 фута - слага дома, в който пребивавам сега, в това, което Киндър Морган нормално назовават „ зона на изпепеляване “.

Въпросите ви ми припомнят на диалозите, който водих с доста българи и руснаци, които бяха сериозни за това по какъв начин съм се съсредоточил с камерите си върху грозните неща, а не върху красивите. Винаги давам еднакъв отговор. Ако желаете да дойдете в Тексас и да извършите филм за това какъв брой корумпирана е петролната промишленост - ще ви купя едно пиво и ще ви покажа всички грозни неща, апелирам, направете филм и споделяте, имаме потребност от помощ.

В умозаключение - България е едно от най-красивите места и българите са едни от най-умните хора, които познавам, ето за какво направих филм за дребна група от хора, които заплашват тази хубост. Българите имат всичко належащо, с цел да поправят хода на своето бъдеще без Русия или Америка.

Само за България - ето няколко връзки за гледане на кино лентата. Както нормално, в случай че не можете да си позволите Щатски долар 5 - апелирам, изпратете ни известие на нашата страница във Фейсбук и ние ще ви дадем код. Може да се гледате „ Сенките на София “ с Английски надписи и с Български надписи.

Интервю на Диана Йонкова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР