Филмът на Теодор Ушев Физика на тъгата влезе в кратката

...
Филмът на Теодор Ушев Физика на тъгата влезе в кратката
Коментари Харесай

Физика на тъгата е в краткия списък за Оскар

Филмът на Теодор Ушев " Физика на тъгата " влезе в късата листа за премията " Оскар " в категорията за късометражна анимация. В нея са включени 10 ленти, определени измежду 92 кино лентата в предварителната селекция. Петте продукции, които ще продължат нататък към жадуваната статуетка, ще бъдат оповестени на 13 януари.



Лентата на Ушев е основана по претекстове от едноименната книга на. 27-минутният филм е най-амбициозният план в кариерата му досега. Аниматорът работи по него през последните 8 години, като в това време се появи филмът му " Сляпата Вайша " (отново по роман на Господинов), който му донесе номинация на " Оскар ", както и разнообразни самостоятелни планове в киното и образното изкуство.

" Физика на тъгата " е канадско-френска продукция на Националния кино ръб на Канада /NFB/ и телевизионния канал за просвета и изкуство ARTE. Той е част от множество международни фестивали с прожекции по целия свят, като българската публика го видя на, а британската версия на кино лентата е озвучена от известния канадски артист и сина му Росиф Съдърланд. 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР