Филмът Ханът и империята“ на режисьора акад. Людмил Стайков е

...
Филмът Ханът и империята“ на режисьора акад. Людмил Стайков е
Коментари Харесай

Във Варна показват реставрирания легендарен български филм за Хан Аспарух

Филмът „ Ханът и империята “ на режисьора акад. Людмил Стайков е основан от цифрово реставрирано изображение на истинския филм, като е употребена най-новата модерна технология. Прожекция ще има и във Варна - на 14 януари, от 19 часа, зала 1 на Фестивален и конгресен център, научи Moreto.net.

Този план се случва 38 години след основаването на трилогията. „ Фанагория ”, „ Преселението ” и „ Земя вечно ”, са едни от най-гледаните филми в българското кино изобщо, с общо над 10 милиона фенове. На базата на класическата творба, в която преди време са взели присъединяване над 100 000 души, е основана нова творба. Оригиналният материал е реставриран, инсталиран още веднъж, филмът е с чисто нов тон и модерна визия.

Работата по новата версия е лишила към година и половина, по думите на режисьора акад. Стайков. В функциите още веднъж ще забележим Стойко Пеев, Васил Михайлов, Йосиф Сърчаджиев, Аня Пенчева, Ваня Цветкова, Богомил Симеонов, Петър Слабаков, Джоко Росич.

За пръв път в България се пристъпва към такава реституция на изображението на истинския филм, който ще бъде предаден на Българска национална филмотека.
/moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР