Филипинските сили за сигурност продължават да претърсват отдалечен южен остров

...
Филипинските сили за сигурност продължават да претърсват отдалечен южен остров
Коментари Харесай

Жертвите на падналия във Филипините самолет вече са 50

Филипинските сили за сигурност не престават да претърсват далечен южен остров за данни за полета на аероплан, аварирал в едно от най-тежките военни въздушни бедствия в страната.

Транспортният аероплан е превозвал 96 души, множеството от които неотдавна приключили армията. 50 души са починали, измежду които 47 военнослужещи и трима цивилни, когато самолетът е избухнал в пламъци в село, заяви представителят на въоръжените сили на Филипините генерал-майор Едгард Аревало. Други 53 са ранени, множеството от тях бойци. Не е ясно дали водачите са измежду оживелите.

" Имаме хора на място, които ревизират цялостта на частите за доказателства, които ще извлечем, най-много записващото устройство за полетните данни. Освен разкази на очевидци, ние търсим също записи на радиоразговори сред водача и контролната кула ", съобщи Аревало.

Повечето от пасажерите неотдавна са приключили главно военно образование и са били ситуирани на неспокойния остров като част от напъните за противопоставяне на бунтовниците в района с мюсюлманско болшинство.

Инцидентът е най-смъртоносният за филипинските военновъздушни сили. Това е последният от поредност авиоинциденти тази година. Миналия месец хеликоптер Блек Хоук падна по време на подготвителен полет през нощта, убивайки и шестимата на борда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР