Филиалът на Европейската прокуратура в София повдигна обвинения срещу един

...
Филиалът на Европейската прокуратура в София повдигна обвинения срещу един
Коментари Харесай

Европрокуратурата повдигна обвинения срещу заподозрян за измама с евросубсидии

Филиалът на Европейската прокуратура в София повдигна обвинявания против един обвинен за машинация с евросубсидии, оповестиха от основаната в Люксембург институция.

Обвиненията са вследствие на следствие на планове за развъждане на селскостопански артикули, финансирани напълно от Европейски Съюз.

Смята се, че през януари 2020 година обвиненият подал от името на три разнообразни компании молби до Областна дирекция " Земеделие " - Пловдив за финансиране с отпуснати на България средства по Гаранционния фонд за аграрни планове. Това трябвало да стане по схемата за обвързано с производството подкрепяне на развъждането на зеленчуци. Общата сума, за която обвиненият кандидатствал, е 190 000 евро.

Според доказателствата той дал редица документи като фактури за продадена продукция, с цел да потвърди минималното количество на произвеждане. В молбата било посочено, че на избрани имоти имало доста произвеждане. Разследването обаче открило несъответствия сред заявената продукция и действителната годишна продукция.

Ако бъде приет за отговорен, обвиненият може да получи до 6 години затвор и да бъде санкциониран до 5000 евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР