Филантропията е огънят в благотворителността, защото ни просвещава за по-справедливия

...
Филантропията е огънят в благотворителността, защото ни просвещава за по-справедливия
Коментари Харесай

Гълъб Донев вижда във филантропията просвещение за по-справедливия свят

Филантропията е огънят в благотворителността, тъй като ни просвещава за по-справедливия свят, който можем да реализираме дружно. Това съобщи Гълъб Донев, шеф на кабинета на президента Румен Радев. Донев взе участие в церемонията по връчване на премиите " Корпоративен донор " за 2023 година в президентството. Информация за церемонията беше оповестена от прессекретариата на президента

Организатор на състезанието е Български дарителски конгрес. За 18-та поредна година се отличават български компании с транспарантни, ефикасни и устойчиви дарителски стратегии и начинания в интерес на значими публични дела.

Тазгодишното издание на състезанието е отдадено на филантропията в поддръжка на новаторските решения за развиване. Гълъб Донев поздрави уредниците за това решение. По думите му филантропията носи особения заряд на мощна и здрава връзка с хората през днешния ден, само че и с хората от бъдещето, защото е фантазия за по-добра версия на света, в който да живеем, само че и отговорност за основаването му. Донев напомни образеца на братята Евлоги и Христо Георгиеви, които подаряват земята и средствата за строителството на Софийския университет. " Двамата братя остават вечно свързани с всеки ученик на първото висше учебно заведение в България. И може би таман тази човеколюбива връзка с хората от бъдещето отличава дарителските жестове на филантропите ", съобщи началникът на кабинета на президента.

Той връчи премията в категория " Най-сполучливо партньорство ". Тя е присъдена на Vivacom-България и Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки, които от 10 години реализират благотворителната самодейност " Жълти стотинки ", подкрепяща обществени дела за деца и младежи. През 2023 година самодейността дава финансова поддръжка на Олимпийските тимове по естествени науки за подготовката и присъединяване на младите български олимпийски състезатели в интернационалните надпревари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР