Филантропът и бивш финансист Джордж Сорос обяви, че ще дари

...
Филантропът и бивш финансист Джордж Сорос обяви, че ще дари
Коментари Харесай

Сорос дарява 1 млрд. долара за създаване на мрежа от либерални университети

Филантропът и някогашен финансист Джордж Сорос разгласи, че ще подари 1 милиарда $ за финансиране на нова световна мрежа от университети, които да популяризират демократичните полезности и визията му за отворено общество, оповестява “Гардиън “.

Той твърди, че това е “най-важният и дълготраен план “ на своя живот. Сорос споделя, че е значимо да се финансират институции, които ще оказват помощ да се опълчи на устрема към възходящ авторитаризъм в Съединени американски щати, Русия и Китай.

Сорос стартира нова офанзива против Доналд Тръмп, като назова президента на Съединени американски щати “краен нарцисист “.

Пред стопански конгрес в Давос милиардерът разгласи, че новата му университетска мрежа за отворено общество ще построява своя централноевропейски университет. Централноевропейският университет в Будапеща беше заставен да се реалокира от Унгария във Виена, откакто унгарският водач на Унгария Виктор Орбан го лиши от опцията да издава дипломи.

Сорос е прочут във Англия като индивидът, който е виновен за краха на английския паунд през септември 1992 година – така наречен Черна сряда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР