Figure AI, стартираща компания, която работи за изграждането на хуманоидни

...
Figure AI, стартираща компания, която работи за изграждането на хуманоидни
Коментари Харесай

Стартираща компания за хуманоидни роботи Figure AI, оценена на 2,6 милиарда долара, тъй като Безос, OpenAI, Nvidia се присъединяват към финансирането

Figure AI, започваща компания, която работи за построяването на хуманоидни роботи, които могат да извършват рискови и нежелани задания, преди малко получи огромен избор на доверие от някои от най-големите имена в региона на изкуствения разсъдък.

Компанията заяви в четвъртък, че е събрала 675 милиона $ при оценка от 2,6 милиарда $ от вложители, включително Джеф Безос, Nvidia и Microsoft.

Основана през 2022 година, Фигура AI създаде робот с общо предопределение, наименуван Фигура 01, който наподобява и се движи като човек. Компанията вижда своите роботи да се употребяват в производството, доставката и логистиката, складирането и търговията на дребно, „ където дефицитът на работна ръка е най-сериозен “, макар че машините й не са предопределени за военни или отбранителни приложения.

По-рано тази седмица компанията пусна видео, показващо фигура 01 в деяние. Роботът, прикован към лента, върви на два крайници и употребява ръцете си с пет пръста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР