ФИФА заплаши Нигерия и Гана с изключване от организациятаФИФА заплаши

...
ФИФА заплаши Нигерия и Гана с изключване от организациятаФИФА заплаши
Коментари Харесай

ФИФА заплаши Нигерия и Гана с изключване от организацията

ФИФА заплаши Нигерия и Гана с изключване от организацията
ФИФА заплаши футболните федерации на Нигерия и Гана с изключване от международната футболна централа поради вмешателство на държавните управления на двете страни в дейностите на федерациите.

Нигерия си навлече гнева на ФИФА предишния месец, откакто Спортното министерство на страната подреди на Футболната федеерация да се съобрази със правосъдно решение, че изборът на новия президент на организацията Амаджу Пиник е нелегитимен и да възвърне на назначи на поста Крис Гива. Спорът за оглавяването на федерацията датира от 2014-та година, когато ФИФА отхвърли да признае избора на Гива за президент, поради нередности в изборния развой, и подреди да се организира нов избор, който бе извоюван от Пиник. В следствие Гива апелира избора на Пиник пред съда и жалбата му бе утвърдена, което докара до патовата обстановка. От ФИФА през днешния ден заплашиха федерацията с изключване, в случай че "управлението не бъде върнато в ръцете на законно определения изпълнителен комитет, ръководен от президента Амаджу Пиник".

Проблемите на ганайската федерация идват от корупционен скандал, обвързван с президента на футболната централа Квеси Нянтаки, след който основният прокурор на страната подреди управлението на федерацията да бъде необуздано. "Ако заповедта за разпускането на Футболната федерация на Гана не бъде оттеглена до 27 август, правата ѝ ще бъдат спрени", заяви през днешния ден ФИФА.

Според наредбите на ФИФА всякаква държавна интервенция в работата на локалните футболни федерации е изцяло неразрешена и води до краткотрайно прекъсване на правата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР