ФИФА най-накрая обяви решението си относно заплахата от страна на

...
ФИФА най-накрая обяви решението си относно заплахата от страна на
Коментари Харесай

ФИФА най-накрая обяви решението си за Русия

ФИФА най-сетне разгласи решението си по отношение на опасността от страна на няколко федерации да не излязат в мачовете си против Русия от плейофите за класиране на Световното състезание в Катар.

Полша, Швеция, Чехия, а по-късно и Англия към този момент оповестиха, че няма да играят против съветския народен тим по футбол до момента в който войната против Украйна не завърши. " Сборная " по стратегия би трябвало да срещне първо Полша във финалните квалификации за Мондиала идващия месец, а по-късно някой всред Швеция и Чехия. Междувременно се появиха и апели за изваждането на Русия от Световното. В последна сметка ФИФА разгласи своето решение, което обаче е много Соломоново и по никакъв метод не взема решение казуса.

Ето и решенията на ФИФА:

На територията на Русия няма да се организират никакви футболни шампионати, а домакинските срещи на локалните тимове ще се организират на безпристрастен терен.

Отборите, които съставляват Русия на интернационалната сцена, ще се състезават под името " Футболен съюз на Русия ", а не " Русия ".

Няма да се употребяват флага и националния химн на Русия в мачовете, в които взе участие Футболния съюз на Русия. Междувременно ФИФА ще продължи своя разговор с МОК, УЕФА и другите спортни организации, с цел да реши дали са нужни спомагателни ограничения или наказания, в това число и вероятно изключване от шампионати. Тази мярка може да бъде наложена в бъдеще, в случай че обстановката не се промени бързо.

" С оглед на идните квалификации за Световното състезание, ФИФА взе под внимание позициите, изразени от полската, чешката и шведската федерация и сега водим разговор с тях. Ще продължим да търсим задоволително за всички решение. Нашите мисли остават с всички, наранени от тази шокираща и притеснителна обстановка ", оповестиха още от ФИФА.

От Полската футболна федерация побързаха да отговорят на това решение с много изострен туит: " Решението на ФИФА е изцяло недопустимо за нас. В сиуацията на война в Украйна, не желаеме да си играем игрички. Нашата позиция остава непроменена. Полският народен тим няма да излезе в плейофа против Русия, без значение под какво име ще се състезава този тим ".

Така ФИФА е сложена в много деликатна обстановка, в случай че откаже да извади Русия от Световното състезание, а в това време реши да накаже Полша, Чехия и Швеция за техния протест. Това може още повече да усили негативизма към футборната централа, която и сега не се употребява с изключително добра известност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР