Fiat Punto става първият автомобил в историята на Euro NCAP,

...
Fiat Punto става първият автомобил в историята на Euro NCAP,
Коментари Харесай

Euro NCAP за пръв път присъди нула звезди

Fiat Punto става първият автомобил в историята на Euro NCAP, който не получава нито една звезда за сигурност. Според специалистите от Европейската стратегия за оценка на нови коли структурата на италианският модел е задоволително сигурна, с цел да му бъдат присъдени 2 звезди за степента на отбрана на пасажери и деца, само че неналичието на спомагателни системи за сигурност го лишава от тях.



Punto не разполага със система за надзор на скоростта или знак за непоставен колан на задните седалки. Според разпоредбите, по които се организират тестванията на Euro NCAP, неналичието им не разрешава по-висока оценка.



Иначе "фичът " набира 19.7 точки или 51% от вероятния оптимален резултат за отбрана на пасажерите при преден удар. Краш тестванията са разкрили извънредно слаба отбрана за гръдния панер при насрещен конфликт с деформируемо затруднение или стена и при странична колизия. Освен това Punto обезпечава посредствена отбрана при камшичен удар.



Още по-ниска е оценката за сигурността на деца (21.4 точки или 43%). Италианският хечбек подсигурява задоволителна отбрана при преден конфликт, само че сигурността при непряк удар е оценена като слаба.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР