Фиат Крайслер (Fiat Chrysler Automobiles) отчете днес загуба от 1,8

...
Фиат Крайслер (Fiat Chrysler Automobiles) отчете днес загуба от 1,8
Коментари Харесай

Фиат Крайслер е на загуба за първото тримесечие заради коронавируса

" Фиат Крайслер " (Fiat Chrysler Automobiles) регистрира през днешния ден загуба от 1,8 милиарда $ за първото тримесечие и анулира прогнозата си за годишните резултати, защото автомобилопроизводителят се бори с рецесията от ковид, блъснала производството и продажбите, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Италиано-американската компания, която подписа съглашение за обединение с френската Пе Се А (PSA Group) за основаването на четвъртата по величина автомобилна компания в света, съобщи, че не се отхвърля от съглашението макар създалата се " непредвидена и невиждана " обстановка. Целта е сливането да бъде приключено при започване на 2021 година, предава Българска телеграфна агенция.

Нетната загуба от продължаваща активност е 1,69 милиарда евро (1,83 милиарда долара) през първото тримесечие на годината. За същия интервал предходната година компанията е била на облага от 508 милиона евро.

Пандемията имаше и продължава да има обилни последствия за нашата активност, уточни компанията в изказване.

" Фиат Крайслер " обаче регистрира оперативна облага,макар и с 95 % по-ниска, в сравнение с година по-рано. Коригираната облага преди лихви и налози (EBIT) възлиза на 52 милиона евро.

След оповестяването на резултатите акциите на " Фиат Крайслер ", листвани на борсата в Милано, продължиха да нарастват.

Заради продължаващата неустановеност, обвързвана с пандемията, компанията отдръпна прогнозата си за годишните резултати и ще я осъвремени, когато има по-ясна визия за последствията от рецесията, отбелязва Ройтерс.

През февруари автомобилостроителят очакваше покачване на поправената облага преди лихви и налози до над 7 милиона евро тази година. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР