Фейсбук Подсъдими, предадени на съд от Окръжната прокуратура във Варна за

...
Фейсбук
Подсъдими, предадени на съд от Окръжната прокуратура във Варна за
Коментари Харесай

По 15 години затвор за убийците на дядо Георги от Белослав

 Фейсбук Подсъдими, предадени на съд от Окръжната прокуратура във Варна за обир, съпроводен с ликвидиране, получиха санкции отнемане от независимост по 15 години при непоколебим режим, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

24-годишният Митко И. и 22-годишният Диян В., които са били предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за обир, съпроводен с ликвидиране, бяха наказани от състав на Варненския областен съд на по 15 години отнемане от независимост при непоколебим режим.

На 24 януари 2019 година призори подсъдимите Диян и Митко влезнали в дома на нарочения за жертва техен съгражданин от град Белослав. Три дни преди този момент Диян и Георги Г. проникнали в дома на Георги Д., за който имали информация, че е състоятелен. Намерили и откраднали 900 лв. и спестовната брошура на възрастния човек, до момента в който той спял. По-късно  проиграли откраднатите пари в игрални зали във Варна.

Повторното влизане в дома на Георги Д. направили Диян и Митко. Двамата имали задължения и се чудели по какъв начин да си набират средства, с цел да се разплатят. Първоначално мислели да изтеглят с пълномощие парите от открадната спестовна книжна на възрастния мъж, само че им трябвала персоналната му карта. След като използвали опиати, подсъдимите влезнали още веднъж в дома на жертвата си да търсят още пари.

За задачата облекли тъмни облекла. За да не оставя следи, Митко поставил и ръкавици на ръцете си. В едно от пространствата намерили Георги Д., който лежал на диван, само че бил безсънен. Запушили устата му, притискали го и желали да им каже къде са парите му. Нанасяли му удари. С нож, който намерили под възглавницата му, го наранили в региона на шията. След това го удряли с бутилка, душили го. Диян взел ножица от перваза на прозореца и я забил в шията на възрастния човек. Същото сторил след него и Митко. Тогава Георги Д. спрял да мърда.

С фенерчета двамата подсъдими почнали да търсят парите на жертвата си. Намерили четири пачки, които си разделили, и напуснали дома на ограбения. После се придвижили до Варна и играли с ограбените пари в хазартни зали.

Същата нощ Митко И. бил арестуван в игрална зала, а на идващия ден полицията задържала и съучастника му Диян В.

Окръжната прокуратура във Варна предала на съд двамата, дружно със съучастника на Диян Георги Г., който взел участие в кражбата на 900 лв. и спестовната брошура на жертвата. През декември м.г. Георги сключил съглашение с прокуратурата, което е било утвърдено от съда. Бил наказан на 4 месеца отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период, както и възпитателна работа. 

Митко И. и Диян В. са наказани да заплатят на наследника на жертвата сумата от 8000 лв., която съставлява имуществена щета от закононарушението. Съдът ги е осъдил и на 50 000 лв., представляваща обезщетение на неимуществените вреди от грабежа, съпроводен с ликвидиране, които би трябвало да заплатят на сина на възрастния човек. В тежест на двамата наказани са и направените по наказателното произвеждане разходи в размер на 4434 лв.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР