Фейсбук Кметът на Варна Иван Портних съобщи кои са актуалните мерки,

...
Фейсбук
Кметът на Варна Иван Портних съобщи кои са актуалните мерки,
Коментари Харесай

Кметът: Маски, осигурени от общината, ще се раздават и на пътниците в градския транспорт!

 Фейсбук Кметът на Варна Иван Портних заяви кои са настоящите ограничения, подхванати в морската столица по отношение на ограничение на разпространяването на ковид в града. Varna24.bg разгласява и коментара на градоначалника в обществената мрежа:

" Носенето на защитна маска за лице към този момент е наложително за всички лица, които се намират на открити или закрити публични места! Заповедта е на министъра на опазването на здравето от през вчерашния ден.

Продължаваме с раздаването на безвъзмездни маски на възрастни хора във Варна. До момента в нея са обхванати са над 8000 пенсионери. Кампанията продължава! Благодаря на доброволците!!! Общо досега сме раздали над 30 000 маски.

Маски, обезпечени от общината, се раздават и на пасажерите в градски превоз. Вярвам, че от това ще се възползват единствено хора, които сега нямат.

Носенето на маска е УВАЖЕНИЕ към другите!

След оповестяване на изключителното състояние, още 40 души са включени към услугите на Домашния обществен патронаж, който е с потенциал от 550 места. Трудноподвижните лица, с неспособност за самообслужване, не престават да се посещават от здравни служащи и санитари. На потребителите се дават подготвена храна единствено в съдове за еднократна приложимост, а сухата е пакетирана и сложена в обособена торбичка за еднократна приложимост.

Общо 1065 лица от град Варна употребяват социална столова, финансирана от Община Варна. С цел попречване скупчването на хора, два пъти седмично се раздава топъл обяд, а в останалите делнични дни - сухи пакети.

Още 200 консуматори получават топъл обяд от социална столова, осъществена от външен снабдител

И още нещо доста значимо! Напомням, че глобата за нарушение на противоепидемичните ограничения е в размер на 5000 лева! Във Варна инспекциите по паркове, детски и спортни площадки, както и по пешеходните зони, където не би трябвало да има скупчване на хора, ще бъдат засилени. Наказанията към този момент са ефикасни, откакто дни наред чиновници на полицията единствено предупреждаваха нарушителите да съблюдават закона за изключителното състояние. Всеки самичък носи отговорност за решенията и дейностите си. Днес обаче тази отговорност значи и още нещо - запазване на живота и здравето на околните ни.

Бъдете здрави!!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР