Фейсбук Към края си е изграждането на новия храм Св. Прокопий

...
Фейсбук
Към края си е изграждането на новия храм Св. Прокопий
Коментари Харесай

Кметът: На финала е изграждането на новия храм Св. Прокопий Варненски

 Фейсбук Към края си е построяването на новия храм " Св. Прокопий Варненски " във Варна и се чака той да бъде осветлен следващата година, научи Varna24.bg от споделен коментар и фотоси на кмета в обществената мрежа. 

Финансова поддръжка от 300 000 лв., обезпечи държавното управление за ремонтни и реставрационни дейности на Катедралния храм " Успение Богородично “ във Варна.

Още 200 000 лв. са отпуснати за довършителни дейности на новия храм в морската столица - " Св. Прокопий Варненски “. Ремонтните дейности на цялото покривно пространство на Катедралния храм са от изключителна значимост, за опазване на красивите фрески, застрашени от просмукването на влага. Обновени ще бъдат и петте позлатени кубета на църквата.

На финала са строителните дейности и на новия храм " Св. Прокопий Варненски " - стенописите в олтара и на купола са подготвени, иконостасът също, завършва отвесната планировка, продължава облагородяването на прилежащите зони на храма по план на Общината. Очаква се той да бъде осветлен догодина
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР